28.4.13

Θεσσαλονίκη : Υπάλληλος του ΣΔΟΕ και ένας που… προσποιούνταν τον υπάλληλο του ΣΔΟΕ συνελήφθησαν για εκβίαση επιχειρηματία

Efenpress: Απορία: ποιος από τους δύο ήταν ...πιο "μαϊμού";

Ένας υπάλληλος του ΣΔΟΕ, ηλικίας 47ετών, και ένας ακόμη 42χρονος συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Λαχαναγοράς, μετά από καταγγελία επιχειρηματία για εκβιασμό σε βάρος του.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο επιχειρηματίας ανέφερε πως ο 42χρονος, προσποιούμενος ότι είναι υπάλληλος του ΣΔΟΕ, τον απείλησε και ζήτησε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να μην βεβαιώσει φορολογικές παραβάσεις στην επιχείρησή του.
Σε προκαθορισμένο ραντεβού που πραγματοποιήθηκε χθες στην περιοχή της λαχαναγοράς, προκειμένου να καταβληθεί από τον επιχειρηματία το παραπάνω χρηματικό ποσό, παρουσιάστηκε ο 42χρονος και συνελήφθη. Όπως, άλλωστε, προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ίδιος επρόκειτο να μοιραστεί το παραπάνω ποσό με 47χρονο υπάλληλο του ΣΔΟΕ, ο οποίος και συνελήφθη.

Μηδενική ανοχή
Πολιτική μηδενικής ανοχής ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με περιπτώσεις παράνομων συμπεριφορών στελεχών των ελεγκτικών μηχανισμών.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, σε συνέχεια της σύλληψης στη Θεσσαλονίκη, από άνδρες της ΕΛΑΣ, υπαλλήλου του ΣΔΟΕ και ιδιώτη που προσποιείτο ότι ήταν υπάλληλος του ΣΔΟΕ, με την κατηγορία της εκβίασης κατά συναυτουργία, δωροδοκίας, αντιποίησης (δεδομένου ότι ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ δεν άνηκε στις ελεγκτικές υπηρεσίες του Σώματος) και αντίστασης, από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι θα κινηθούν άμεσα οι πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για παρόμοιες περιπτώσεις υπαλλήλων.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι συλλήψεις έγιναν μετά από καταγγελία επιχειρηματία τον οποίο οι δύο συλληφθέντες εκβίαζαν απαιτώντας 2.000 ευρώ προκειμένου να μην βεβαιώσουν φορολογικές παραβάσεις στην επιχείρησή του.
Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, το Υπουργείο Οικονομικών θα κινήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και αφορούν υπαλλήλους που συλλαμβάνονται και απαγγέλλονται εναντίον τους κατηγορίες για τέτοιου είδους αδικήματα. Πάγια θέση του Υπουργείου είναι μηδενική ανοχή σε παράνομες συμπεριφορές από στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού.
Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους πολίτες, σε κάθε παρόμοιο περιστατικό που ήθελε προκύψει, να το καταγγέλλουν άμεσα στις αρμόδιες αρχές προκειμένου τέτοιου είδους συμπεριφορές να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά.
agelioforos