9.4.13

Καμμένος: Η εθνική πρόταση των ΑΝ.ΕΛ είναι δημοκρατική και πατριωτική


Η εθνική πρόταση των ΑΝ.ΕΛ είναι η μεγάλη, δημοκρατική και πατριωτική  παράταξη είπε από τη Σύρο ο Π. Καμμένος. Τι είπε για τη νησιωτικότητα
«Με ρωτούν πολλές φορές θα συνεργαστείτε με το ΣΥΡΙΖΑ, με ρωτούν τι θα κάνετε την επόμενη μέρα; Η απάντηση είναι ότι εμείς ετοιμάζουμε την Εθνική μας Πρόταση» , είπε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος από το προσυνέδριο με θέμα τη νησιωτικότητα που διεξήχθη στη Σύρο. Απάντησε στο ερώτημα που ο ίδιος έθεσε, λέγοντας:
«Εμείς καλούμε μαζί μας όλους τους πολίτες, τους δημοκρατικούς πολίτες, εκείνους που πίστεψαν σε μια δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή όταν μιλούσε για την Ευρώπη των εθνών-κρατών και όχι για την Ευρώπη της Μέρκελ και του φεντεραλισμού. Όχι την Ευρώπη του Σόιμπλε, όχι την Ευρώπη των υποταγμένων λαών του Νότου απέναντι σε ένα ισχυρό Βορρά. 

Καλούμε εκείνους που πίστεψαν στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, που πίστεψαν στον Ανδρέα Παπανδρέου όταν έλεγε ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και όχι σε εκείνους που εν συνεχεία, χρησιμοποιώντας την ταμπέλα του ΠΑΣΟΚ, έλεγαν αφήστε από τα Ίμια «να πάρει ο αέρας την σημαία». Εκείνους που γονάτισαν στις αγορές και τον νεοφιλελευθερισμό.
Θέλουμε μαζί μας τις Ελληνίδες και τους Έλληνες της πατριωτικής αριστεράς, χώρος για συνεργασίες υπάρχει με όλους. Υπάρχει εθνική ανάγκη να βρεθούμε όλοι μαζί, δημιουργώντας μια μεγάλη δημοκρατική και πατριωτική παράταξη, ένα μέτωπο απέναντι στην επίθεση που δέχεται η πατρίδα μας». 

Για τη Χρυσή Αυγή
«Πώς δημιούργησαν την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα; Ήρθε ο κ. Σαμαράς με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Καρατζαφέρη τότε και υπουργοποίησαν δύο καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής, δύο ναζιστές, νομιμοποιώντας ουσιαστικά στα μάτια του κόσμου αυτό το κίνημα το οποίο θέλει να οδηγήσει την Ελλάδα σε σύγκρουση και σε αίμα...

... «Εμείς λοιπόν οι υπόλοιποι, οι δημοκρατικοί πολίτες, έχουμε την υποχρέωση να συστρατευτούμε για να πούμε το μεγάλο όχι. Να πάρουμε την πατρίδα μας στα χέρια μας, να διαγράψουμε το επονείδιστο και το επαχθές χρέος που δεν μπορούν να το πληρώσουν ούτε δέκα γενιές μετά τα δισέγγονά μας».
Για τη νησιωτικότητα
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναπτύσσοντας την πρόταση του κόμματός του για τη νησιωτικότητα, στην πλήρη απομόνωση των νησιών, τονίζοντας:
«Βλέπουμε κάθε μέρα που περνά αποδρομολογήσεις πλοίων και το κόστος, 100 εκατομ. ευρώ, για το ελληνικό δημόσιο, κάθε μήνας που περνά προσπαθούν να το περιορίζουν, την ίδια στιγμή που το κράτος των Αθηνών επιτρέπει αυτό το ποσό των 100 εκατομ. ευρώ, και δεν είναι τυχαίο, να το δίνουν για τη λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής, να δίνουν 10 εκατομ. ευρώ για την προστασία του κόκκινου σκαθαριού, το οποίο κατοικεί σε κάτι φοίνικες πολυτελών επαύλεων στην Νότια Αττική. Την ίδια στιγμή που πληρώνονται οι σύμβουλοι για την παράδοση της χώρας μας με 350 εκατομμύρια ευρώ για το πως θα μας παραδώσουν ταχύτερα στα νύχια των δανειστών.
Η συγκοινωνία είναι αναφαίρετο δικαίωμα και για να υπάρξει συγκοινωνία πρέπει το κράτος να παρέχει την επικοινωνία αυτή στους πολίτες. 

Στην ακτοπλοΐα λοιπόν εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θεωρούμε ότι πρέπει να εφαρμοστεί το περίφημο ισοδύναμο, το μεταφορικό ισοδύναμο. Το δικαίωμα δηλαδή που έχει ο κάτοικος της χερσαίας Ελλάδας να το έχει και ο κάτοικος της νησιωτικής Ελλάδος. Αυτό το μεταφορικό ισοδύναμο θα πρέπει να υπολογιστεί και θα πρέπει να συμπεριληφθεί με συνταγματική δέσμευση σε όλες τις κυβερνήσεις. Δεν είναι ρουσφέτι το να βάλεις ένα πλοίο για να έχει επικοινωνία ένα νησί.

Το δεύτερο είναι η εφαρμογή του άρθρου 101 του Συντάγματος, η ιδιαιτερότητα δηλαδή της νησιωτικότητας να εφαρμόζεται σε όλα τα νομοσχέδια».