10.4.13

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α


Νύκτωρ…

Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΦΩΤΙΕΣ μας ρήμαξαν  τα δάση, τα πλάκωσε σκουπιδαριό  και δέντρα θυσιάστηκαν για…νόμιμα παράνομες βίλες πλουσίων, σε καταπράσινες βουνοπλαγιές. Κι αν η φύση εκδικείται, την εκδίκηση θα την εισπράξουν (και) Χαλκιδικιώτες. Θύτες και θύματα που ξεσηκώθηκαν μην υποβαθμιστεί τουριστικά η περιοχή με τα ακίνητά τους, μη πατήσει «βάρβαρος» με τα φίλτρα στην εξόρυξη χρυσού και τις θέσεις εργασίας, μη πάρει απάνω του ένα Κράτος βυθισμένο στην ύφεση της κρίσης.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ των κατοίκων να διαμαρτύρονται, δικαίωμα και της Πολιτείας να επιμείνει στις επιλογές της. Με τους μισούς κατοίκους απέναντι, αλλά και με τα κόμματα να  κοντράρουν την τριμελή Κυβέρνηση και τις επιλογές της. Για δικό τους λόγο που σχετίζεται με ψήφους και άλλα «παραδοσιακά» που τα ορίζει η διχόνοια.
ΚΑΙ τι συνέβη, στην πιο άγρια μορφή  της διαμαρτυρίας; Εισέβαλαν στο  εργοτάξιο κουκουλοφόροι, κατέστρεψαν  ό,τι οι φορολογούμενοι θα χρεωθούμε  και λίγο έλειψε να πεθάνουν, μαρτυρικά, αθώοι.
ΚΙ άρχισε η αναζήτηση  ενόχων της κουκούλας, με την δικαστική εξουσία να κατευθύνει την Αστυνομία και να ορίζει τις κινήσεις της. Αστυνομία με τις κακές και τις καλές στιγμές της, και το μυαλό μας κόλλησε σε κάποιους βάρβαρους των ΜΑΤ να δέρνουν διαδηλωτές πεσμένους καταγής. Και, βέβαια, δεν εξαντλείται σ’ αυτά και μ’ αυτούς ο ρόλος της. Έχει και αποστολή με ανελαστικά καθήκοντα των ανθρώπων της κι αλίμονο να μην έψαχνε για τους εν δυνάμει δολοφόνους-κουκουλοφόρους της Χαλκιδικής.
ΚΙ αρχίζει το δράμα  της (παρεξηγημένης) δημοκρατίας. Απ’ το πρωί στη «γύρα» του από κανάλι σε κανάλι ο εκπρ. Τύπου της ΕΛΑΣ να δίνει εξηγήσεις για την απόλυτα νόμιμη επέμβαση της ΕΛΑΣ, νύκτωρ, μην αντιδράσει ο…λαός. Ομάδα αδίστακτων που τον «εκπροσωπούν» χωρίς να το ξέρει. Εισβολείς σε αστυνομικό Τμήμα που τα κάνουν λίμπα, χωρίς κανένας των κατοίκων να βγαίνει στο δρόμο για διαμαρτυρία.
ΖΗΤΩΝΤΑΣ «πελατεία» τα κανάλια, αντιρρησίες και φωνακλάδες που ανεβάζουν νούμερα και  υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, άνοιξαν  τα μικρόφωνα, έστησαν την κάμερα, σιάχτηκαν στον καθρέφτη, το μάτι τους στο μόνιτορ κι η γλώσσα τους ροδάνι. Μη δεν ήταν νόμιμη η επέμβαση της Αστυνομίας σε σπίτια υπόπτων, μη δεν κρατήθηκαν οι τύποι, μη δεν φόραγαν οι αστυνομικοί τα…διακριτικά τους;
ΨΑΞΕ σε Ανατολή και  Δύση, δεν βρίσκεις Αστυνομία να σου δίνει λογαριασμό στο βαθμό που της ζητάμε οι Έλληνες της υπερβολής. Και, βέβαια, έχουμε το νου μας γιατί κουβαλάει (και) αμαρτίες στην πλάτη της, ωστόσο, μην εξαντλούμε την κακογλωσσιά μας κι όταν κάνει σωστά τη δουλειά της.