19.4.13

Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες


diathesi-proionton 
Η απ’ ευθείας διάθεση προϊόντων από τους προμηθευτές στους καταναλωτές, χωρίς μεσάζοντες, συνεχίζεται από πολλούς Δήμους της χώρας. Η επικροτούμενη από τους πολίτες διαδικασία που ξεκίνησε στα χρόνια της κρίσης, συνεχώς εξελίσσεται και βελτιώνεται. Οι δήμοι που συνεχίζουν να παρέχουν αυτή την υπηρεσία στο κόσμο προσπαθούν να πετύχουν το καλύτερο δυνατό, τόσο από απόψη τιμολόγησης και ποιότητας όσο και από άποψη οργάνωσης.


Κάθε παρατήρηση και καλόπροαίρετη κριτική γίνεται δεκτή και οι άνθρωποι που έχουν επιφορτιστεί με την διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας καταγράφουν τις απόψεις με σκοπό την επόμενη φορά όλα να κυλήσουν ακόμα καλύτερα. Αρκετοί είναι οι δήμοι που έχουν «υιοθετήσει» πολίτες γειτονικών περιοχών, αφού η ζήτηση του κόσμου για τρόφιμα και λοιπά αγαθά με μειωμένες τιμές δεν περιόριζεται μόνο στους δημότες τους. Έτσι ετεροδημότες μπορούν να εγγραφούν, μέσω διαδικτύου, ως μέλη σε ιστοσελίδες, που έχουν δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό, και να στείλουν τις αιτήσεις τους, για τα προϊόντα που επιθυμούν, έγκαιρα.

Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι το εγχείρημα δεν αντιμετωπίζεται το ίδιο από όλους. Κάτι βέβαια που είναι φυσικό, αφού οι μικροεπιχειρηματίες που ασχολούνται με το εμπόριο αυτών των αγαθών, στις τοπικές αγορές, δέχονται ένα πλήγμα στα κέρδη τους. Κυκλοφορούν δηλαδή δίαφορες φήμες και άκριτα σχόλια με σκοπό την επιβουλή της προσπάθειας και της διαδικασίας. Είναι αλήθεια πως ορισμένες φορές, κάποιοι από τους προμηθευτές αποσκοπώντας σε μεγαλύτερο κέρδος, την ημέρα διάθεσης των προϊόντων να έχουν ελαφρώς αυξημένες τιμές από τις συμφωνηθέντες ή κάποια από τα τρόφιμα να μην είναι στην ιδανική κατάσταση (π.χ. πρώιμες πατάτες κλπ). Ωστόσο είναι στην διακριτική ευχέρεια του καταναλωτή να μην αγοράσει το προϊόν αν αντιληφθεί κάτι τέτοιο.

Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν το μεγάλο ζήτημα επιβίωσης που καλείται να αντιμετωπίσει η μέση ελληνική οικογένεια. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε διστακτικά, συνεχώς εξελίσσεται. Ο κόσμος την αγκάλιασε γιατί ανακουφίζει, κάπως, τη τσέπη του. Καλό είναι λοιπόν όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να πράξουμε ανάλογα. Είτε ως αρχές, είτε ως προμηθευτές, είτε ως επαγγελματίες, είτε ως καταναλωτές. Σε τελική ανάλυση το αποτέλεσμα κρίνει κάθε φορα την επιτυχία ή την αποτυχία ενός εγχειρήματος. Πάντα είναι καλύτερο να δραστηριοποιείσαι από το να μένεις αδρανής. Επομένως όλοι μας μπορούμε να πάρουμε τα μηνύματά μας και να επαναπροσδιορίσουμε τις κινήσεις μας με γνώμονα το σεβασμό στον διπλανό μας αλλά και στον εαυτό μας!

Υ.Γ.: Μέχρι την Κυριακή ηλεκτρονικές αιτήσεις δέχεται ο Δήμος Παλλήνης για αγαθά που θα διατεθούν το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (http://www.marketpallinis.gr)
http://ysterografa.gr