22.4.13

 Κανονικά η καταβολή συντάξεων χωρίς ΑΜΚΑ-ΑΦΜ τον Μάιο


ÉÊÁ ÍÅÁÓ ÉÙÍÉÁÓ-ÔÁËÁÉÐÙÑÉÁ ÁÓÖÁËÉÓÌÅÍÙÍ ÃÉÁ ÔÇÍ ÁÍÅÕÑÅÓÇ ÃÉÁÔÑÙÍ ÌÅÓÙ ËÉÓÔÁÓ (PHASMA/Ì.ÊÁÑÁÃÉÁÍÍÇÓ)
Να καταβληθούν κανονικά οι συντάξεις κύριες και επικουρικές ακόμη και στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει ΑΜΚΑ-ΑΦΜ, έδωσε εντολή στην ΗΔΙΚΑ, το υπουργείο Εργασίας λόγω Πάσχα.
Σύμφωνα με το υπουργείο, στο πλαίσιο αυτό κρίνεται απαραίτητο να αναρτηθεί εκ νέου η ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ στο διαδίκτυο (www.idika.gr) (από αύριο, Τρίτη, 23-4-2013) προκειμένου να συμπληρωθούν ηλεκτρονικά τα εναπομείναντα κενά ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ, που αφορούν σε συντάξεις του Δημοσίου και των λοιπών Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και η σχετική ιστοσελίδα του ΙΚΑ (www.ika.gr) για τις μη συμπληρωμένες σε ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ συντάξεις, που αυτό χορηγεί.

Ώστε να μπορέσουν όλοι οι συνταξιούχοι να εξακριβώσουν ότι οι συντάξεις τους είναι πλήρως ενημερωμένες αναφορικά και με τους δύο αριθμούς (ΑΜΚΑ και ΑΦΜ) και σε αντίθετη περίπτωση να προβούν στη συμπλήρωσή τους, οι δύο ιστοσελίδες θα παραμείνουν αναρτημένες στο διαδίκτυο μέχρι και τις 9-5-2013.
Ως εκ τούτου, τίθεται σε ισχύ ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος 4144/2013, σύμφωνα με τον οποίο γίνεται αυτόματη αναστολή καταβολής κάθε σύνταξης που δεν είναι ταυτοποιημένη με ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.
http://ysterografa.gr