16.4.13

Κυπριακό παγωτό ποιότητας θα γευτούν οι Κινέζοι!


Μια εταιρία παρασκευής παραδοσιακού παγωτού στην Κύπρο, φαίνεται πως έχει ανοίξει την πόρτα για να εξαγάγει το προϊόν της στην κολοσσιαία αγορά της Κίνας. Πρόκειται για την εταιρία «Παπαφιλίππου» η οποία για να πετύχει τον στόχο της εκμεταλλεύτηκε ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό των προϊόντων της…
Οι Κινέζοι, κατά 95% έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και η κυπριακή εταιρία είναι από τους λόγους που παρασκευάζουν το παγωτό χωρίς αυτή την ουσία! Ως αποτέλεσμα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας αναμένεται να συναντηθεί με τους Κινέζους για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, με τον καθορισμό της ποσότητας που ζητούν ώστε να ρυθμιστεί η παραγωγή.
Είναι προφανές, ότι τέτοιες ειδήσεις αποτελούν μεγάλη ελπίδα για την αναστροφή της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης στο νησί.
Η εταιρία ετοιμάζεται για σημαντικό άνοιγμα και στη Μέση Ανατολή, ενώ έχει ήδη συμφωνίες στην Ελλάδα, τη Βρετανία, τον Λίβανο, πουλάει στο Κουβέιτ καιετοιμάζεται για το Ντουμπάι και το Κατάρ. Είναι και από τις λίγες εταιρίες που έχουν άδεια για να παράγουν το παγωτό τους με την παραδοσιακή χιώτικη γεύση της μαστίχας.
http://www.defence-point.gr