6.4.13

"Ο Σεβασμώτατος κ.Δωρόθεος ο Β' στην Ακολουθία της Γ' Στάσεως των Χαιρετισμών στην Τήνο"

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δωρόθεος Β' τέλεσε χθές,5 Απριλίου 2013, την Ακολουθία της Γ' Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας όπου εκκλησιάστηκαν και μαθητές τάξεων του Λυκείου της Λεοντίου Σχολής, οδού Πατησίων, συνοδευόμενοι από Καθηγητές και τον, Τήνιο την καταγωγή, Διευθυντή της, φρερ Ιγνάτιο.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του απευθύνθηκε αποκλειστικά στους παριστάμενους μαθητές, τους οποίους προέτρεψε να έχουν μεταξύ των φίλων τους και το Χριστό, τονίζοντας ότι είναι ο μόνος φίλος, που δεν θα τους εγκαταλείψει ή θα τους προδώσει ποτὲ.

"Βρίσκεσθε σε μια ηλικία", τόνισε, "κατά την οποία σχοινοβατείτε και, όπως ο καλός ακροβάτης, θα πρέπει να φτάσετε στο άκρο χωρίς να πέσετε! Εμείς βρισκόμαστε κοντά σας, σάς στηρίζουμε και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ και σε κανένα να σας κλέψει τον πολύτιμο θησαυρό, που κρύβεται στην ψυχή σας". 

Στη συνέχεια, έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της Ευρέσεως της Αγίας Εικόνας και τους ευχήθηκε να έχουν υγεία και πρόοδο και να βρίσκουν τις πόρτες της ζωής πάντα ανοιχτές στα όνειρα και τις προσδοκίες τους. 

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης


tinosemagazine.com
.