3.4.13

Πολιτική Ευθιξία Αποδεικνύει Η Παραίτηση Σαρρή, Λέει Ο Πρόεδρος

EFENPRESS: Έ όχι και...ευθιξία! Δεν θέλουμε να θίξουμε τους αδελφούς μας, γιαυτό δεν τον στολίσαμε τον "κύριο"! Ας μην προκαλεί ο Πρόεδρος ....

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο ΥΠΟΙΚ Μιχάλης Σαρρής, για να διευκολύνει όπως ο ίδιος δήλωσε, το έργο της ερευνητικής επιτροπής. Τις ευχαριστίες του στον κ. Σαρρή εξέφρασε με γραπτή δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι η πράξη του αποδεικνύει πολιτική ευθιξία. Κάνει επίσης λόγο για άψογη συνεργασία.

Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και των Υπουργών Εμπορίου και Παιδείας για ανακοίνωση της διαμόρφωσης του μνημονίου με την Τρόικα, ο κ. Σαρρής ανέφερε ότι ανέλαβε το Υπουργείο για να βοηθήσει στο έργο της Κυβέρνησης με ένα πρώτο στόχο τη συμφωνία στο μνημόνιο. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό έχει γίνει κατορθωτό με πάρα πολλούς κόπους και με επιτυχία, προσθέτοντας επίσης ότι επιθυμεί να διευκολύνει το έργο της ερευνητικής επιτροπής. «Η περίοδος της ερευνητικής επιτροπής που έχει διοριστεί περιλαμβάνει και μια περίοδο που ήμουν Πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας και πιστεύω για να διευκολύνω το έργο αυτή της ερευνητικής επιτροπής, το σωστό ήταν να θέσω την παραίτησή μου στη διάθεση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Σαρρής. Σε γραπτή δήλωση που εκδόθηκε λίγο μετά την ανακοίνωση της παραίτησης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι την αποδέχθηκε με λύπη , εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον κ. Σαρρή «για τις πολύτιμες υπηρεσίες του κατά τη διάρκεια των δύσκολων διαπραγματεύσεων με την Τρόικα». « Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα, με σημαντικές επιτυχίες στους επιδιωκόμενους στόχους», αναφέρει ο Πρόεδρος και προσθέτει ότι «ιδιαίτερα εκτιμά και θέλει να εξάρει την πράξη παραίτησης του κ. Σαρρή το υψηλό πολιτικό ήθος και την πολιτική ευαισθησία που επέδειξε». «Η απόφαση του κ. Σαρρή να υποβάλει την παραίτηση του, για λόγους πολιτικής ευθιξίας, προκειμένου να διευκολύνει το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής, αποτελεί φαινόμενο μιας νέας νοοτροπίας στα δρώμενα της κυπριακής πολιτικής ζωής», καταλήγει στην γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Τον κ. Σαρρή διαδέχεται όπως ήδη ανακοινώθηκε, ο μέχρι πρότινος Υπουργός Εργασίας Χάρης Γεωργιάδης. Νέα Υπουργός Εργασίας αναλαμβάνει η Ζέτα Αιμιλιανίδου, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου. Η τελετή ορκωμοσίας θα γίνει στις 9.30 αύριο το πρωί.
http://www.onlycy.com