5.4.13

Μαθητές γύρισαν πίσω γιατί τα λάστιχα του πούλμαν που θα τους πήγαινε εκδρομή ήταν φθαρμένα!


Φωτογραφία για Αχαΐα: Oι μαθητές γύρισαν πίσω γιατί τα λάστιχα του πούλμαν που θα τους πήγαινε εκδρομή ήταν φθαρμέναΔεν πήγαν τελικά την προγραμματισμένη εκδρομή τους οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Λουσικών Αχαΐας, καθώς, μετά από έλεγχο της τροχαίας, διαπιστώθηκε πως τα λάστιχα του λεωφορείου που θα τους μετέφερε ήταν "για πέταμα"!
Η περιγραφή της μαθήτριας Άννας Δ. είναι ιδιαίτερα γλαφυρή:
"Το σχολείο μας στα πλαίσια των εκπαιδευτικών εκδρομών, είχε προγραμματίσει ημερήσια σχολική εκδρομή για Αρχαία Κόρινθο-Λουτράκι, στην οποία θα συμμετείχαν οι τάξεις Α' και Β' του σχολείου μας, σήμερα, ημέρα Πέμπτη 04/04/13.

Χθες ο Διευθυντής του Λυκείου μας κάλεσε τους μαθητές στον προαύλιο χώρο ώστε να τους ενημερώσει σχετικά με την εκδρομή. Αφού τους διάβασε το πρόγραμμα της εκδρομής, τους επισήμανε τους κίνδυνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν και τους εξήγησε πως το ότι βρίσκονται σε εξωσχολικό χώρο δεν παύει να αναιρεί τη μαθητική τους ιδιότητα. Τέλος, ζήτησε από τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές να είναι στην ώρα τους στο σχολείο την Πέμπτη το πρωί.
 
Σήμερα, ήμερα Πέμπτη και ώρα 08:30 π.μ., οι μαθητές βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο των 63 θέσεων το οποίο θα τους μετέφερε στον προορισμό τους. Καθώς γινόταν η καταμέτρηση, μας ενημέρωσαν πως θα καθυστερήσει η αναχώρηση. Ο λόγος της καθυστέρησης αυτής ήταν η τροχαία (που κάνει έλεγχο πριν από μια εκδρομή) η οποία θα αργούσε να έρθει γιατί δεν βρισκόταν κοντά στην περιοχή μας. Όταν λοιπόν κατέφθασε, έκανε τον απαραίτητο έλεγχο και διαπίστωσε πως το λεωφορείο ήταν ακατάλληλο για την μεταφορά των μαθητών αφού τα λάστιχά του, όπως αναφέρθηκε, ήταν «για πέταμα!».
Τελικά η εκδρομή αναβλήθηκε και οι μαθητές επέστρεψαν στα σπίτια τους φανερά δυσαρεστημένοι. Και εδώ ρωτάμε: Γιατί έπρεπε να συμβεί αυτό; Γιατί το γραφείο που μας έστειλε το λεωφορείο δεν κάνει ελέγχους στα οχήματά του; Γιατί οι μαθητές να πληρώνουν ένα επιπλέον κόστος για την «ταξιδιωτική ευθύνη» αφού στην ουσία δεν υπάρχει ευθύνη;"