20.4.13

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ (ΦΩΤΟ)

1των Νίκου Μαγγίνα και Νίκου Παπαχρήστου

Θερμή συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε χθες το μεσημέρι στο Φανάρι ο πρώην Πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

«Καμαρώνουμε το θαλερό γήρας σας, το κουράγιο σας», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδεχόμενος τον πρώην Πρωθυπουργό ο οποίος συνοδευόταν από την κόρη του και πρώην υπουργό κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, τον γαμπρό του Ισίδωρο Κούβελο, τον εγγονό του και δήμαρχο Καρπενησίου Κωνσταντίνο Μπακογιάννη και συνεργάτες του.


«Ήθελα να έλθω για άλλη μια φορά», απάντησε ο πρώην Πρωθυπουργός για να δεχθεί τις ευχαριστίες του Πατριάρχη για τις αναφορές που έκανε στο δίκαιο αίτημα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, κατά την χθεσινοβραδινή ομιλία του.

Προηγουμένως ο πρώην Πρωθυπουργός, χαμογελαστός και ευδιάθετος, προσκύνησε μαζί με την συνοδεία του, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι και ιδιαιτέρως στην ιερή και ιστορική εικόνα της Παναγίας της Παμμακαρίστου και στην Κολώνα του Μαρτυρίου του Κυρίου.

Η ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού

Οι σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας βρέθηκαν στο επίκεντρο ομιλίας που πραγματοποίησε ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο Νέστορας της ελληνικής πολιτικής σκηνής μίλησε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η μη κυβερνητική Λέσχη BabaAli, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Τουρκίας.Την ομιλία παρακολούθησε και ο Πρέσβης Νικόλαος Ματθιουδάκης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στην ομιλία του, ανέπτυξε το σημαντικό ζήτημα της Ελληνοτουρκικής φιλίας την οποία, όπως ανέφερε, προσπάθησε με τα οράματα και τους σχεδιασμούς του να υπηρετήσει. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως η Ελληνική Πολιτεία τάσσεται έντονα υπέρ της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Επισήμανε δε, πως η ενέργεια αυτή όπως και η δημιουργία Ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, αποτελούν ιδιαίτερες κινήσεις που βοηθούν προς την βελτίωση των σχέσεων αυτών. Στο τέλος της εμπεριστατωμένης ομιλίας του ο πρώην Πρωθυπουργός απάντησε με τρόπο εύστοχο σε ερωτήσεις των παρισταμένων.

alt
alt
alt
alt
alt