13.4.13

Έκλεισε η συμφωνία για τις Κυπριακές Αερογραμμές



Οι Κυπριακές αερογραμμές θα συνεχίσουν το έργο τους. Με αυτή την λιτή και ουσιαστική δήλωση, η υπουργός εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου δίδει φως και αισιοδοξία στους φόβους για κλείσιμο του κρατικού αερομεταφορέα.  

Συμφωνήθηκε ότι από τους 560 υπάλληλους που θα αποχωρούσαν, τελικά θα αποχωρήσουν 490. Στην ουσία σώθηκαν τα τμήματα του catering και το Cargo, τα οποία ακροβατούσαν, με μειωμένο ωστόσο προσωπικό.
 
Παράλληλα, θα υπάρξουν και κλιμακωτές μειώσεις μισθών. Αυτό που κλείδωσε είναι ότι το ποσό που απαιτείτο από τις περικοπές διασφαλίζεται με αυτό τον τρόπο, μέσω οριζόντιων περικοπές εξοικονομούνται όσα πρέπει να εξοικονομηθούν.


Σε ότι αφορά τα Ταμεία Προνοίας της εταιρείας, από τα 18 εκ που έψαχναν, τα 12 θα τα δώσει η εταιρεία από περιουσιακά της στοιχεία και τα υπόλοιπα 6 εξασφαλίζονται από το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει το Υπουργείου Οικονομικών  για να διασώσει τα υπόλοιπα ταμεία Προνοίας.

Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις όσως θα αποχωρήσουν, επιτεύχθηκε συμφωνία στο 50% των συμφωνημένων ποσών. Αυτό το 50% θα εισπραχθεί σε ένα πρόγραμμα που θα τρέξει από την 1η/1/2014 για 3 χρόνια, σε δόσεις με εξάμηνη βάση.

http://www.cytoday.eu