8.4.13

Τον πήρε...η πλώρη κι έγειρε, στου καραβιού τον ...ύπνο!!!


moskovichyΑίσθηση προκάλεσε δήλωση του γάλλου υπουργού Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί ότι αποκοιμήθηκε κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος του κρίσιμου Eurogroup για την Κύπρο, στις 24 Μαρτίου.
Την απάντηση αυτή έδωσε ο Πιερ Μοσκοβισί στα δημοσιεύματα που τον ήθελαν «να έχει κοιμηθεί κατά τη διάρκεια του κρίσιμου Eurogroup που αποφάσισε "κούρεμα" στις καταθέσεις, με αποτέλεσμα να μην αντιδράσει».
Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, όχι μόνο δεν το αρνήθηκε, αλλά απέδωσε το γεγονός στην εξάντληση λόγω των πολύωρων διαπραγματεύσεων.

Διευκρίνισε βέβαια ότι τον πήρε ο ύπνος μόνο για δέκα λεπτά και αυτό, όπως, αποσαφήνισε, έγινε σε ένα διάλειμμα των συζητήσεων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde «η στάση του Μοσκοβισί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις του ότι έδωσε μάχη ώστε να μην "κουρευτούν" οι καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ».
Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, ο γάλλος υπουργός "με τον υπνάκο του" προκάλεσε τα σαρκαστικά σχόλια των ομολόγων του αλλά και τον εκνευρισμό της διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ η οποία φερεται να είπε: «Καταλαβαίνω γιατί δεν ακούγεται η Γαλλία».

http://www.astra.com.cy