4.4.13

Σε κατάσταση ετοιμότητας οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις


ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ Β.ΚΟΡΕΑ


Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας έχει τεθεί σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας και επεξεργάζεται σχέδια έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στον κινεζικό στρατό, η οποία δεν κατονομάζεται αναφέρει το ΑΠΕ.
Οι στρατηγοί του κινεζικού στρατού ανησυχούν για την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων στην κορεατική χερσόνησο και για το ενδεχόμενο μαζικής άφιξης προσφύγων στην Κίνα, τόνισε η ίδια πηγή, η οποία συναντήθηκε πρόσφατα με Κινέζους στρατηγούς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι στρατηγοί ανησυχούν επίσης ότι η πρόσφατη επίδειξη ισχύος από τη Βόρεια Κορέα είναι πιθανό να οδηγήσει σε στρατιωτική αντιπαράθεση από μια λάθος κίνηση, με κίνδυνο ανάφλεξης στην κορεατική χερσόνησο.
Τα σχέδια έκτακτης ανάγκης συμπεριλαμβάνουν την πιθανότητα να περάσουν κινεζικά στρατεύματα στη Βόρεια Κορέα, εάν ξεσπάσουν συγκρούσεις, για την περιφρούρηση της ασφάλειας των πυρηνικών εγκαταστάσεων και για την αποτροπή ενδεχόμενης πυρηνικής καταστροφής.
Κανένας δεν αναφέρεται στον κίνδυνο να συμβεί στη Βόρεια Κορέα κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στη Φουκουσίμα », φέρεται ότι δήλωσε Κινέζος στρατηγός σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός επεξεργάζεται επίσης σχέδια για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κύματος προσφύγων στην Κίνα.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κινεζικές αρχές ενίσχυσαν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, ωστόσο η κινεζική κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.
Ορισμένοι Κινέζοι και Νοτιοκορεάτες αναλυτές έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι άπειρος και είναι πιθανό οι πολύ μεγαλύτερης ηλικίας στρατιωτικοί ηγέτες που τον συμβουλεύουν να τον οδηγήσουν σε αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα.
« Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι επικίνδυνος. Είναι νέος, άπειρος και αγωνιά να δείξει στο λαό του πόσο σπουδαίος είναι », δήλωσε ο Κιμ Χιουνγκ Κίου, πολιτικός επιστήμων στο Πανεπιστήμιο Σουνγκσίν της Σεούλ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr