15.4.13

Το τετ - α - τετ Στουρνάρα με Τόμσεν

Efenpress:...χαμογελάκια και χαρούλες!
Στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ αναμένεται να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία. 


Ο Π. Τόμσεν αλλά και οι Μορς και Μαζούχ - οι οποίοι όμως αποχώρησαν την Παρασκευή από την χώρα μας – έχουν πάρει στα χέρια τους το τελικό κείμενο της κυβέρνησης που οι πληροφορίες το θέλουν να έχει διαφοροποιηθεί ελάχιστα σε σχέση με τα όσα είχε συμφωνήσει το οικονομικό επιτελείο με την τρόικα. 

Μοναδικό «αγκάθι» φαίνεται να είναι η εθελούσια έξοδος από το Δημόσιο. Οι πληροφορίες θέλουν την τρόικα να έχει ενστάσεις απέναντι σε αυτό το αίτημα και όλα δείχνουν πως θα γίνει «παζάρι» για το σε ποιες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων θα ισχύσει. 

Με την έγκριση της συμφωνίας και από τους εκπροσώπους των δανειστών θα αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση για την εκταμίευση της δόσης των 2.8 δισ. ευρώ κάτι που έπρεπε να γίνει από τον Μάρτιο. 

Μέχρι το βράδυ αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το κοινό ανακοινωθέν της τρόικας το οποίο θα αναφέρει ότι τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η Ελλάδα και παράλληλα θα ανάβει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης. 

Στην συνέχεια θα συνεδριάσει το euro working group το οποίο θα εγκρίνει τα 2,8 δισ. ευρώ. 
real.gr