11.4.13

Η Προανακριτική καλεί ξανά τον Παπανδρέου!


papandreou
Με 8 ψήφους υπέρ και μία κατά η Προανακριτική Επιτροπή, που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποφάσισε να κληθεί να καταθέσει αυτοπροσώπως ο Γιώργος Παπανδρέου.
Το υπόμνημα που έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται πως δεν κρίθηκε αρκετό και αποφασίστηκε η κλήτευσή του.
Σημειώνεται ότι κατά ψήφισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας.
Έτσι, ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα αποστείλει επίσημη πρόσκληση στον πρώην πρωθυπουργού , με την οποία θα του ζητάται να προσέλθει στην Επιτροπή για να δώσει εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη φορά ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε τηλεφωνήσει στον κ. Παπανδρέου για να παραστεί στην Επιτροπή, ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός είχε επιλέξει το δρόμο του υπομνήματος.
Αξίζει να σημειώσουμε πως αίτημα για τη βίαιη προσαγωγή του πρώην πρωθυπουργού, σε περίπτωση που αρνηθεί τη νέα κλήση, κατέθεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος.
Εν τω μεταξύ διαφωνία προέκυψε στην Προανακριτική μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου και Σταύρου Κοντονή, όταν η πρώτη ζήτησε να σταλούν τα πρακτικά της συνεδρίασης στο προεδρείο της Ολομέλειας της Βουλής για να μην δοθεί άδεια στον πρώην πρωθυπουργό για το εξωτερικό. Πρόταση με την οποία διαφώνησε ο κ. Κοντονής σημειώνοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει την Επιτροπή είναι να έρθει να καταθέσει ο κ. Παπανδρέου και όχι να του απαγορευτεί η άδεια για το εξωτερικό.
Νωρίτερα την Τετάρτη είχε καταθέσει και ο Γιάννης Καπελέρης, ο οποίος καταλόγισε ευθύνες στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για προβληματική διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ.
Αύριο στην Προανακριτική έχει κληθεί να καταθέσει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
http://ysterografa.gr/