18.4.13

Μεντβέντεφ: Ας Αποχαιρετίσουμε Την Κύπρο


Η διαχείριση της κρίσης χρέους της Κύπρου, η οποία επικρίθηκε από διάφορες πλευρές, αποδεικνύεται επωφελής για τη Ρωσία, υποστήριξε σήμερα ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προσθέτοντας πως οι μεγάλες ζημιές που επιβλήθηκαν στις ανασφάλιστες αποταμιεύσεις έπεισαν τους Ρώσους επενδυτές να διατηρούν τα κεφάλαιά τους στη χώρα τους.
“Χρειάζεται να ευχαριστήσουμε τους εταίρους μας της ΕΕ για όσα έκαναν στην Κύπρο, διότι μας έδωσαν το χείριστο παράδειγμα για το πώς φέρουμε σε πέρας μία πολιτική κατάσχεσης”, επεσήμανε ο Μεντβέντεφ ενώπιον του Κοινοβουλίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τας.


“Αυτή υπήρξε μία επαρκής απόδειξη σε σημαντικό αριθμό ανθρώπων για το ότι είναι καλύτερο να κρατά τα χρήματά του στην ίδια μας τη χώρα”, φέρεται να έχει δηλώσει ο Ρώσος πρωθυπουργός. Ο Μεντβέντεφ δήλωσε πως από τη φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο δεν έχει επηρεασθεί καμία ρωσική κρατική επένδυση και πως η κυβέρνηση πασχίζει να πείσει τους Ρώσους να διατηρήσουν τα χρήματα στη χώρα τους.
Μόνον το περασμένο έτος εξήχθησαν από τη Ρωσία 56,8 δισεκ. δολάρια σε επενδύσεις, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της χώρας.
Ας αποχαιρετίσουμε την Κύπρο και ας προσφέρουμε επιπλέον βοήθεια σε όσους επιθυμούν να διατηρήσουν τις επενδύσεις τους στη χώρα“, πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το Ιτάρ-Τας.
http://www.onlycy.com