16.4.13

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α


“Χείρες Ησαύ, φωνή Ιακώβ” (;)

Του ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ 

ΕΙΝΑΙ η τρομοκρατία, πρακτική και «ιδεολογία». Εργαλείο προπαγάνδας και ενίοτε όπλο φονικό στα χέρια των Αμερικανών, σήμερα που τους έλειψε η Σοβ. Ρωσία. Κι αν κάποτε ο Αμερικανός πολίτης δεν  κοιμόταν το βράδυ μην «έρθουν οι Ρώσοι» και ο μακρινός προλετάριος ξενυχτούσε με το ντουφέκι του στον ώμο μην του πάρουν μπολσεβίκοι τη γνωστή…κατσίκα, σήμερα η προπαγάνδα έγινε τρομοκρατία, «τρομοκρατία» και αντιτρομοκρατία. Για να καλύπτουν τις δαπάνες μυστικών υπηρεσιών κρατικοί προϋπολογισμοί. Όπως «τότε» τα μυστικά κονδύλια.
ΔΕΝ υπάρχουν…Ρώσοι και η…ιδεολογία  «έπρεπε» να ανανεωθεί.
Στα μυαλά  των ντόπιων της «Μητρόπολης» κι από να γλιστρήσει στην τελευταία  γωνιά της γης. Να τρομάξουν οι ντόπιοι, να νιώσουν την ανάγκη για προστασία οι «μικροί». Κι αν κάποτε προσδιόριζες τον…κομουνιστή γεωγραφικά, σήμερα, σου ξεπετάγεται ο τρομοκράτης απ‘ το πουθενά. Χωρίς ταυτότητα και προέλευση, ωστόσο, για κάποιον δουλεύει. Κοντινό είτε μακρινό, κι όλα τα σκεπάζει η μεγάλη ομπρέλα του μοναδικού αφέντη.
ΚΑΜΙΑ δεκαριά χρόνια μετά τους «Πύργους», ο τρόμος «έπρεπε» να ανανεωθεί. Με καινούριο χτύπημα  και με τους ίδιους «αποδέκτες». Λιγοστούς, αυτήν τη φορά, γιατί με τους «Πύργους»  η μισή ανθρωπότητα υποψιάστηκε  τους δράστες και ο ψίθυρος έγινε κουβέντα φανερή και αντιαμερικανισμός. Έπρεπε, λοιπόν, κάτι «καινούριο» να σοφιστούν και να το δρομολογήσουν ενεργητικά, είτε να το αγνοήσουν σκόπιμα-κι είναι το ίδιο. Να φύγει αυτοστιγμεί σαν πληροφορία κι ο φόβος να ταξιδέψει. Για λογαριασμό των Αμερικανών ως θυμάτων «τρομοκρατίας» τρομοκρατών χωρίς πατρίδα.
ΕΝΑΣ λαός με τα θετικά γνωρίσματα (πανσπερμία απ’ τα πέρατα του κόσμου που φτιάξαν’ κράτος), ωστόσο, λαός απορροφημένος στο κυνήγι του δολαρίου και αδιάφορος στο  λογαριασμό για τόσες δολοφονίες Προέδρων του. Γι αυτό και δεν θα πολυσκοτιστεί για τους (πραγματικούς) ενόχους στο δολοφονικό χτύπημα στον Μαραθώνιο της Βοστόνης.
ΘΑ του το σερβίρουν  ως τρομοκρατία, θα το καταπιεί αμάσητο, θα το χάψει πως κυκλοφορούν  με άνεση και κάτω απ’ τη μύτη των μυστικών τους υπηρεσιών τρομοκράτες, θα τιμήσει τους δυο(;) νεκρούς και ξανά το κεφάλι κάτω. Για μπίζνες ή μεροκάματο, χάμπουργκερ και για…καπάκια βιβλίων σε βιβλιοθήκες άνευ βιβλίων.
ΧΩΡΙΣ Σοβιετικούς η  Ευρώπη κι ο κόσμος χωρίς την απειλή(!) του κομουνισμού, αναπνέει με την αντιτρομοκρατία-υποκατάστατο του αντικομουνισμού. Με «ιδεολογία», σύγχρονη, φτιαχτή και αποτελεσματική.
ΕΓΙΝΕ το χθεσινό χτύπημα, ο κόσμος σκιάχτηκε με πρώτους  τους Αμερικανούς πολίτες, ωστόσο, οι τελευταίοι οφείλουν να αναρωτηθούν για το συμβάν: Ρε…μπας και “Χείρες Ησαύ και φωνή Ιακώβ”;