9.4.13

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

Παλιάνθρωποι…

Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΕΥΚΟΛΑ τους διόρισαν, δύσκολο να τους απολύσουν. Για τους λεγόμενους «επίορκους» μιλάμε κι ανάμεσά  τους κάποιους παλιανθρώπους. Κρατάει  την άμυνά του ο Υπουργός, αμύνονται  οι πολιτικοί (και όχι μόνο) που  τους διόρισαν, οι ίδιοι κάνουν την πάπια και η Τρόικα επιμένει. Λες κάτι να ξέρει από ελληνική πραγματικότητα του παρελθόντος, να της το σφύριξαν πως η αυτοκάθαρση δεν είναι στις επιλογές μας; Έτσι κι αλλιώς, στήνουν τις προϋποθέσεις για να πάρουν τα λεφτά τους. Εχέγγυα που τους αρνούμαστε, ονόματα που δεν τους δίνουμε και ηθικούς αυτουργούς του ανομήματος που δεν τους αποκαλύπτουμε, γι αυτό η Τρόικα απαιτεί και δεν πολυσκοτίζεται.

ΤΟΥΣ άρπαξε ο…Μπάρμπας τους απ’  το σόι, τους ανακάτεψε με τους αφισοκολλητές  της φάτσας του, έδωσε πόντους (με ανταλλάγματα) «ρίχνοντας» του γείτονα τα παιδιά με τα προσόντα τους κι έπιασαν «δουλειά» οι ευνοούμενοι. Κι ύστερα; Τους εγκατέλειψε κάτω απ’ τη μακρομάσταρη Ελλάδα για τροφή, στην πιάτσα για ‘κονόμα.
ΚΑΙ τι να περιμένεις από διορισμένο «φωτογραφικά» μη του πάρουν τη θέση είτε με «πτυχίο» του τυπογραφείου ή βαθμολόγιο «πειραγμένο», ως προϋπόθεση του διορισμού; Περίμενε συνέχιση της αρχικής απάτης. Με τις ίδιες «ιδιότητες» και το μάτι του ορθάνοιχτο για κομπίνα. Τρεχάλα στο απέραντο γήπεδο του δημοσίου για ατιμώρητο πέναλτι. Με κάποιους συμπαίκτες ανταγωνιστές για την πιο έξυπνη κομπίνα, χωρίς διαιτητή και θεατές.
ΤΗΝ κάρτα στο δεξί για «χτύπημα» στην είσοδο του  υπουργείου και στο ζερβό του «συναδέλφου», γεμάτος ‘περηφάνεια σαν να’ ταν το δημόσιο δικό του μαγαζί, έπαιρνε το σοκάκι για την αγορά, είτε για κλεισμένες ιδιωτικές δουλειές. Άλλος (διορισμένος καθηγητής/τρια του δημοσίου) το ‘στρωνε στο (παράνομο) ιδιαίτερο έχοντας δηλώσει «ψυχολογικά προβλήματα». Για πολυετή αποδέσμευση απ’ την ψυχοφθόρο(;) τάξη, είτε για «γραμματειακή υποστήριξη» σε γραφεία, με τις καρέκλες να μη φτάνουν για τους αργόσχολους και αποσπασμένους. Κάτι σαν τους λουφαδόρους της ΕΛ.ΑΣ που βάζουν μέσον για να «υπηρετήσουν» στη Βουλή.
ΑΠΟ παλιάνθρωπο, λοιπόν, που άρπαξε μίζες και προμήθειες κι έστρωσε τη ζωή του ζημιώνοντας  το δημόσιο, μην περιμένεις άλλο από  δια βίου συνέχιση. Με το «κουσούρι» αθεράπευτο και το ηθικό ξανά ακμαίο, μόλις χαλαρώσουν τα λουριά και χαϊδέψει την ανανέωση της ισόβιας παραμονής του στο δημόσιο.
ΠΡΑΞΤΕ τα δέοντα, κ. κ. Κυβερνώντες και μη κοιτιέστε  μεταξύ σας. Όπως φέρατε τα πάνω κάτω με δημοκρατικούς…αναγκαστικούς νόμους, κόψτε το λαιμό σας για την  εξυγίανση του δημοσίου, αρχίζοντας απ’ τους «δημοσία δαπάνη» τρεφόμενους…παλιανθρώπους.