11.4.13

Αποχωρεί η Αλέκα Παπαρήγα από την ηγεσία του ΚΚΕ


Newsit.gr
    Έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα αρχηγός κόμματος και ως η μακροβιότερη αρχηγός κόμματος στην ιστορία της Ελλάδας. Η Αλέκα Παπαρήγα όπως όλα δείχνουν κλείνει έναν κύκλο 22 χρόνων στο ΚΚΕ και στο συνέδριο του κόμματος θα ανακοινώσει την πρόθεσή της να μην είναι ξανά υποψήφια.
    Το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ ξεκινά αύριο και θα διαρκέσει έως τις 14 Απριλίου. Εκεί θα γίνει η εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής.
    Η κα Παπαρήγα εκλέγεται βουλευτής Β΄ Αθηνών με το Κ.Κ.Ε. από το1993 μέχρι σήμερα.
Στον προσυνεδριακό διάλογο αμφισβητήθηκε ανοιχτά η ηγεσία της καθώς δεκάδες στελέχη επώνυμα και μη εξέφρασαν εντονότατες αντιρρήσεις στις Θέσεις του Συνεδρίου ασκώντας συνολική κριτική στην στρατηγική και την τακτική που ακολούθησε η ηγεσία του ΚΚΕ ιδίως τα τελευταία χρόνια και που οδήγησαν στην στασιμότητα της επιρροής του ΚΚΕ ακόμη και σε αντιδημοκρατικές συμπεριφορές εντός κόμματος.
    Ήταν μάλιστα τέτοια η ένταση της κριτικής ώστε η Αλέκα Παπαρήγα έφθασε στο σημείο να αποκαλέσει τους διαφωνούντες… «αγράμματους που αφοπλίζουν το κόμμα»!
    Συγκεκριμένα είπε: «Τα στελέχη δεν δικαιολογούμαστε να είμαστε αγράμματα, να είμαστε μάλιστα μέλη της Κ.Ε. μερικά χρόνια και να είμαστε αγράμματοι! Εντάξει, πιο συγκαταβατικά μπορεί να το δει κανείς και να μη φαίνεται η αγραμματοσύνη μας στις σχετικά εύκολες στιγμές, αλλά όταν επέρχεται ο φόβος της σύγκρουσης, η προσωπική υποχώρηση κ.λπ., τότε τι γίνεται  την αγραμματοσύνη».
    Σε κεντρικό θέμα του Συνεδρίου αναμένεται να αναδειχθεί η πολιτική συμμαχιών του κόμματος και ιδίως σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση μάλιστα που είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές και επιδιώξει κυβερνητική συνεργασία με το ΚΚΕ.


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/