12.4.13

Ο Αναστασιάδης απέρριψε προπώληση φυσικού αερίου σε Κινέζους!!!

Efenpress: Αν αληθεύει, ξηλώστε τον αμέσως.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΛΙΛΛΗΚΑ


Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Γιώργος Λιλλήκας, υποστηρίζοντας πώς Κινέζοι επενδυτές ήταν διατεθειμένοι να ρίξουν «ζεστό» χρήμα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα την Κύπρου με αντάλλαγμα την προπώληση φυσικού αερίου, αλλά ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης απέρριψε την πρόταση αυτή και προτίμησε το μνημόνιο.
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών οι Κινέζοι είχαν στείλει γραπτή επιστολή τόσο στην προηγούμενη κυβέρνηση όσο και στον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Αναστασιάδη Μιχάλη Σαρρή. «Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε εναλλακτική πρόταση από την Κίνα, για προπώληση φυσικού αερίου, αλλά την απέρριψε και επιλέγει να παραμένει εγκλωβισμένος στη λογική της Τρόικας» ο Γιώργος Λιλλήκας, σε επαρχιακή συγκέντρωση υποστηρικτών του, στη Λεμεσό.
Όπως είπε, ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης του είχε αποκαλύψει ότι υπήρξε πρόταση για προπώληση φυσικού αερίου στην Κίνα, ύψους 10 δισεκατομμυρίων, αλλά την απέρριψε, φέρνοντας ως δικαιολογητικό την παραβίαση των ευρωπαϊκών οδηγιών για προκήρυξη διαγωνισμού. «Η δική μου απάντηση, όταν μου το είπε, ήταν  πως οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν παραβιάσει κάθε αρχή και αξία της ΕΕ και πως όταν η πατρίδα μας καταρρέει θα παραβιάσουμε όσες οδηγίες χρειαστούν κι ας μας οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης και να πληρώσουμε πρόστιμο και να πάνε στο καλό», συμπλήρωσε.
Ο Πρόεδρος, είπε, «είχε εναλλακτικές επιλογές και αρνήθηκε επίμονα και πεισματικά να τις εξετάσει, παραμένοντας εγκλωβισμένος στη λογική της Τρόικας». Ο Γιώργος Λιλλήκας επέκρινε την Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στις διαβουλεύσεις για το μνημόνιο και της απέδωσε βαρύτατες ευθύνες, «γιατί σήκωσε λευκή σημαία και παρέδωσε τα όπλα χωρίς να δώσει μάχη», ενώ εξέφρασε την ανησυχία πως «αυτό το μήνυμα θα μας κοστίσει ακριβά και στο Κυπριακό, διότι τους ίδιους εκβιασμούς θα μας θέτουν αύριο, όταν θα μας φέρουν πίσω το σχέδιο Ανάν».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr