18.4.13

Για τα γεγονότα της Μανωλάδας


Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει τα γεγονότα της Μανωλάδας και τους πυροβολισμούς κατά αλλοδαπών. Καταδικάζει επίσης όσους εντελώς παράνομα δίνουν δουλειά σε λαθρομετανάστες, στερώντας το ψωμί από χιλιάδες ελληνικές οικογένειες.

Το πολιτικό κατεστημένο που μας οδήγησε στη σημερινή οικτρή κατάσταση, με εκατομμύρια λαθρομετανάστες να πλημμυρίζουν τη χώρα, είναι απολύτως υπεύθυνο για τα γεγονότα της Μανωλάδας. Ας μην παριστάνουν τους ευαίσθητους όλοι αυτοί που έφεραν τους ξένους παράνομα στη χώρα και ανέχονται μέχρι σήμερα τη μαύρη εργασία και την εκμετάλλευσή τους.


Αριστεροί και δεξιοί πολιτικάντηδες, δήθεν ανθρωπιστές, είναι συνυπεύθυνοι και για το δουλεμπόριο των αλλοδαπών και για τα τεράστια προβλήματα που προξενούν οι λαθρομετανάστες στον ελληνικό λαό. Μόνο η Χρυσή Αυγή έχει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα: Άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών! Οριστικό τέλος στην παράνομη εργασία των αλλοδαπών!

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου
_________________________________________________________________
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΕΙΔΟΣΙΟ:

Σε μαζική σφαγή αλλοδαπών εργατών γης παραλίγο να εξελιχθεί χθες το απόγευμα η διαμαρτυρία, στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, περίπου δύο εκατοντάδων μεταναστών, που καταπνίγηκε με τα όπλα των τριών Ελλήνων εκπροσώπων του εργοδότη τους στις καλλιέργειες φράουλας όπου απασχολούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν 28 άτομα, εκ των οποίων οι 9 διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Πάτρας και άλλοι 19 στο νοσοκομείο του Πύργου. Ολοι οι τραυματίες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκονται εκτός κινδύνου και θα παραμείνουν για νοσηλεία μόνον όσοι φέρουν σοβαρότερα τραύματα.
Οπως ανακοίνωσε επίσημα η αστυνομία, στις 6 χθες το απόγευμα, περίπου 200 αλλοδαποί, υπήκοοι Μπανγκλαντές, οι οποίοι εργάζονται σε γεωργική επιχείρηση καλλιέργειας φράουλας, συνεπλάκησαν με τρεις Ελληνες, οι οποίοι είναι εκπρόσωποι του εργοδότη τους, απαιτώντας δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών. Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ένας εκ των τριών Ελλήνων πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εναντίον των αλλοδαπών εργατών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 άτομα. Μετά τους πυροβολισμούς οι τρεις Ελληνες έσπευσαν να εξαφανιστούν, ενώ οι τραυματίες άρχισαν να μεταφέρονται στα κέντρα υγείας της περιοχής. Ακολούθησε κινητοποίηση της αστυνομίας και έπειτα από λίγη ώρα συνελήφθη ο εργοδότης που απασχολούσε τους αλλοδαπούς. Επίσης σε εξέλιξη βρίσκονταν μέχρι αργά χθες το βράδυ οι έρευνες της αστυνομίας, για τον εντοπισμό των τριών Ελλήνων (39, 27 και 21 ετών). Πληροφορίες αναφέρουν πως η αστυνομία γνωρίζει τα στοιχεία τους και οι έρευνες γίνονταν σε συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Σύμφωνα με μαρτυρίες αλλοδαπών, εργάτες είχαν προγραμματίσει συνάντηση χθες το απόγευμα με τον ιδιοκτήτη των καλλιεργειών φράουλας για να του ζητήσουν τα δεδουλευμένα. Τότε, εκπρόσωποι του ιδιοκτήτη τούς είπαν ότι δεν πρόκειται να πληρωθούν και τους ζήτησαν να επιστρέψουν στην εργασία τους. Οι εργάτες αντέδρασαν και αμέσως μετά άρχισαν να δέχονται πυροβολισμούς.

http://www.kathimerini.gr/