2.4.13

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ! Το κοινωνικό έργο της Χρυσής Αυγής μέχρι σήμερα


Τη στιγμή που οι ελληνικές κυβερνήσεις:

-έφεραν χωρίς τη συναίνεση του ελληνικού λαού εκατομμύρια λαθρομετανάστες στην πατρίδα μας...



-διέλυσαν το δημόσιο σύστημα υγείας και λεηλάτησαν όλα τα κοινωνικά ταμεία...

-επέβαλλαν εξοντωτικούς φόρους και οδήγησαν χιλιάδες Έλληνες στην αυτοκτονία...

-έφεραν το μνημόνιο, διαλύοντας την ελληνική παραγωγή και οικονομία...

-εκτίναξαν την ανεργία σε εφιαλτικά ύψη...

...η Χρυσή Αυγή, σε πείσμα των καιρών, συνεχίζει να πράττει το αυτονόητο. Να προσφέρει χείρα βοηθείας στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, πάντα στο μέτρο του δυνατού και του εφικτού. Συνεχίζει να συμπαραστέκεται στον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα, με τον δικό της τρόπο, με τα δικά της μέσα και με τη σιγουριά ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές κανείς δεν είναι μόνος του! Σε αυτή την ανάρτηση σας παρουσιάζουμε ως Τοπική Οργάνωση Θεσσαλονίκης ένα μέρος των κοινωνικών μας δραστηριοτήτων, δίνοντας σας την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε αυτή μας την προσπάθεια, για να κρατήσουμε ενωμένο τον ελληνικό λαό απέναντι στη λαίλαπα του μνημονίου και της καταστροφής που επέφερε.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Η τράπεζα αίματος της Χρυσής Αυγής δημιουργήθηκε με σκοπό την κάλυψη των αναγκών σε αίμα και αιμοπετάλια οποιουδήποτε ανθρώπου, συγγενή ή φίλου μας, αλλά και κάθε συμπατριώτη μας που χρειάζεται τη βοήθεια μας. Η τράπεζα αίματος βρίσκεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και μπορεί οποιοσδήποτε εθελοντής, σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της χώρας, να συμμετέχει στην αιμοδοσία, συμπληρώνοντας απλώς στο σχετικό έντυπο που θα το δοθεί, ότι πρόκειται για την τράπεζα αίματος της Πράσινης Πτέρυγας στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Σας καλούμε να στηρίξετε έμπρακτα τον θεσμό, συμμετέχοντας στις αιμοδοσίες, καθώς οι ανάγκες σε αίμα είναι αυξημένες και η αξία της αιμοδοσίας για τη βοήθεια ενός συναγωνιστή ή συμπατριώτη, ανεκτίμητη!

Καλούνται όλοι οι Συναγωνιστές και οι Συναγωνίστριες, οι φίλες και οι φίλοι της Χρυσής Αυγής να δώσουν δυναμικά το παρόν στην παραπάνω δραστηριότητα στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Το αίμα που θα δώσουμε θα σώσει ελληνικές ζωές! Είναι καθήκον όλων μας!


ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Το ιατρικό πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε Έλληνες ανασφάλιστους και άπορους, καθώς όλες οι εξετάσεις γίνονται εντελώς δωρεάν και εκτελούνται από εθελοντές ιδιώτες ιατρούς στα νόμιμα ιατρεία τους. Το δίκτυο υγείας της Χρυσής Αυγής περιλαμβάνει μέχρι σήμερα 18 ιατρικές ειδικότητες (ακτινοδιαγνωστική, μικροβιολογία, παιδιατρική, νεφρολογία, παθολογία, δερματολογία, ορθοπαιδική, ιατρική βιοπαθολογία, παιδοαλλεργική, μαιευτική, γυναικολογία, ουρολογία, πνευμονολογία, χειρουργική μεταμοσχεύσεων (μόνον νεφρών), γαστρεντερολογία, κλινική κυτταρολογία, παιδοπνευμονολογία, φυσιοθεραπευτική), οι οποίες ανανεώνονται σε μηνιαία βάση. Το παραπεμπτικό για κάθε εξεταζόμενο δίδεται από εξουσιοδοτημένο άτομο αποκλειστικά και μόνο από την Τ.Ο. Θεσσαλονίκης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά από τις 10:00 ως τις 13:00 στο τηλέφωνο 2310-521842 και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο κινητό 6970138893. Όσοι ιατροί επιθυμούν να συνδράμουν και αυτοί με την ένταξή τους στο δίκτυο υγείας της Χρυσής Αυγής μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6937462650.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΥΝΟΔΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή παρουσιάζει μία νέα δράση στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς της προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Το νέο πρόγραμμα φιλοξενίας συνοδών νοσηλευομένων για θεραπεία στο Θεαγένειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αρχίζει από Δευτέρα, 11-02-2013 και απευθύνεται αποκλειστικά στους συνοδούς των ασθενών του υπόψη νοσοκομείου. Προσφέρεται προσωρινό κατάλυμα πλησίον του νοσοκομείου για όσους αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και προτίθενται να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη για χημειοθεραπείες ή χειρουργικές επεμβάσεις συγγενών τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής του νομού τους, οι οποίες με την σειρά τους και με ευθύνη τους μπορούν να επικοινωνούν με την Τ.Ο. Θεσσαλονίκης και να προγραμματίζουν την ημερομηνία φιλοξενίας που επιθυμούν.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας διαρκεί το ανώτερο 5 ημέρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώστε το Σαββατοκύριακο να γίνονται οι απαραίτητοι καθαρισμοί, αλλαγές κλινοσκεπασμάτωνω και αποστειρώσεις. Η παραχώρηση γίνεται από εθελοντές ιδιοκτήτες που επιθυμούν την ανωνυμία και η φιλοξενία είναι εντελώς δωρεάν, ενώ απαγορεύεται ρητώς η καταβολή οποιουδήποτε τιμήματος ακόμη και υπό τη μορφή φιλοδωρήματος. Οι φιλοξενούμενοι αποδέχονται την ατομική αστική ευθύνη, οι παραχωρούντες και η Χρυσή Αυγή δεν φέρουν οποιαδήποτε ευθύνη σε οτιδήποτε συμβεί κατά τον χρόνο φιλοξενίας. Η ανανέωση του πενθημέρου φιλοξενίας μπορεί να επιτευχθεί μόνον εφόσον δεν υπάρχει έτερος προγραμματισμός. Εάν υπάρξει επιτυχία του προγράμματος μελλοντικά η διαθεσιμότητα κλινών θα αυξηθεί.



ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ
Καθώς η κοινωνία και το κράτος αδιαφορούν για τον μέσο Έλληνα, το δικαστικό σύστημα έχει σαπίσει από τις βάσεις του και οι «προύχοντες» και καταστροφείς αυτού του τόπου απολαμβάνουν την ασυδοσία των Αρχών, η Χρυσή Αυγή στέκεται στο πλευρό όλων των Ελλήνων που δεν ανήκουν στην «περιούσια» τάξη της σύγχρονης Ελλάδας και παρέχει με οποιοδήποτε τρόπο τη βοήθεια που τους αξίζει. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή απευθύνεται σε όσους πολίτες αισθάνονται αβοήθητοι ή αδύναμοι απέναντι στο αδιάφορο ελληνικό κράτος και νιώθουν αποφασισμένοι να συζητήσουν με δικηγόρους του Κινήματος, για όσα θέματα τους αφορούν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης.



ΑΝΕΡΓΟΙ
Όσοι Έλληνες δηλώνουν την επιθυμία τους για εύρεση εργασίας, καταχωρούνται σε συγκεκριμένο δελτίο ανέργου και σε βάση δεδομένων όπου καταγράφονται ανά ειδικότητα, ώστε σε οποιαδήποτε τυχόν προσφορά εργασίας να ενημερώνονται αναλόγως. Εργοδότες με ελληνική ψυχή που θέλουν να συμβάλουν στην σωτηρία της πατρίδας μας, αλλά και μεμονωμένα ανέργων συμπολιτών μας, μπορούν να απευθύνονται αντίστοιχα στα γραφεία της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης. Εναλλακτικά η επικοινωνία μπορεί να γίνεται και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση xathess.anergos@gmail.com






ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Η Τ.Ο. Θεσσαλονίκης προβαίνει σε διανομή τροφίμων 2 φορές κάθε εβδομάδα (Τετάρτες και Παρασκευές) και κάθε πολίτης που απευθύνεται για χορήγηση τροφίμων γνωρίζει εκ των προτέρων πότε θα εξυπηρετηθεί ξανά και με ποια διαδικασία. Η κίνηση αυτή αφορά μόνο Έλληνες, από τους οποίους το μόνο δικαιολογητικό που ζητείται είναι κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει την δυσμενή οικονομική τους κατάσταση. Κατόπιν, τους χορηγείται ένα δελτίο με το οποίο μπορούν να εξυπηρετούνται κάθε φορά που έρχεται η σειρά τους για να προμηθευτούν τρόφιμα. Ενδεικτικά, μόνο για τον μήνα Ιανουάριο εξυπηρετήθηκαν περίπου 587 οικογένειες, στις οποίες διανεμήθηκαν τρόφιμα και είδη ένδυσης.

Όσοι ενδιαφέρονται για υποστήριξη με χορήγηση τροφίμων μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Τ.Ο. Όσοι επαγγελματίες του χώρου ή λοιποί συναγωνιστές-φίλοι επιθυμούν να βοηθήσουν και αυτοί ώστε να μην πεινάσει κανένας Έλληνας μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6976000348.


Ενημέρωση: Σας γνωστοποιούμε ότι στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο από τα γραφεία του Πυρήνα Μηχανιώνας διανομή ψαριών και άλλων τροφίμων. Τα γραφεία στεγάζονται στην οδό Αγίου Νικολάου 31 και η διανομή θα ξεκινάει από τις 11:00 και θα λήγει με την ολοκλήρωση της διανομής όλων των ειδών. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 6930176125 (απογευματινές ώρες). Κάνουμε πράξη τη βοήθεια και υποστήριξη των Ελλήνων προς τους Έλληνες που έχουν ανάγκη.