24.4.13

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εξιχνιάσθηκε πλήθος περιπτώσεων διαρρήξεων


Εξιχνιάσθηκε  πλήθος περιπτώσεων διαρρήξεων κυρίως από καταστήματα, των περιοχών Πολίχνης και Ευκαρπίας
Συνελήφθησαν  δύο άτομα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη ενός
Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από  επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πολίχνης Ευκαρπίας δεκαπέντε (15) περιπτώσεις διαρρήξεων και δύο (2) απόπειρες, κυρίως καταστημάτων, που πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές της Ευκαρπίας και της Πολίχνης.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου αλλοδαπού, 18χρονου ημεδαπού, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 23-04-2013 και σε βάρος 19χρονου ομογενούς, που αναζητείται, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και παράβασης του Νόμου «Περί Όπλων».
Οι προαναφερόμενοι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα της παραπάνω Υπηρεσίας από τις αρχές Αυγούστου 2012, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου υπηρεσιακού οφέλους, διαπράττοντας κλοπές, από καταστήματα.
Συγκεκριμένα, από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Απρίλιο του 2013 ενεργώντας με την ίδια σύνθεση κάθε φορά προέβησαν στη διάρρηξη διαφόρων καταστημάτων (καταστήματα πρακτορείου ΟΠΑΠ, κρεοπωλείο, φαρμακείο, ψητοπωλείο, κ.α.) και Ι.Χ.Φορτηγού αυτοκινήτου αφαιρώντας κυρίως χρηματικά ποσά.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο που χρησιμοποιούσαν  ως κατάλυμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κουκούλα (full face), ένα σφυρί, ένα τσεκούρι, ένα πριόνι, μία παραβιασμένη κλειδαριά, ενώ στην οικία του 18χρονου συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ξύλινο γκλοπ.