22.4.13

Προφυλακιστέοι ο ιδιοκτήτης και οι επιστάτες από τη Μανωλάδα


Efenpress: Η προφυλάκιση, δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της δίκης. 
Ευρίσκοντο σε κατάσταση αμύνης οι δράστες;
___________________________


Ένταση επικράτησε στο δικαστικό μέγαρο Αμαλιάδας όταν ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα η απόφαση για την προφυλάκιση των τεσσάρων για τους πυροβολισμούς στην Μανωλάδα. Η μητέρα των δυο αδερφών που προφυλακίζονται ξέσπασε κατά του 57χρονου ιδιοκτήτη της φυτείας.

Δεν έλλειψαν και οι επιθέσεις στα ΜΜΕ. Τρεις από τους κατηγορούμενους επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους και φωνάζοντας «εσείς μας βάζετε στην φυλακή».


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thebest.gr η απολογία των τριών επιστατών κράτησε επτά περίπου ώρες ενώ γύρω στις τρεις ώρες κράτησε η απολογία του ιδιοκτήτη της φυτείας.  Ο Εισαγγελέας και ο ανακριτής της Αμαλιάδος συμφωνήσαν στην προφυλάκιση τους.

Eναντίον των τριών συλληφθέντων επιστατών η εισαγγελέας Αμαλιάδος έχει ασκήσει ποινικές διώξεις, για εμπορία ανθρώπων κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, για ηθική αυτουργία στην απόπειρα, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Από την πλευρά των κατηγορουμένων, ο δικηγόρος του 39χρονου υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι ο πελάτης τους αρνείται την εμπλοκή του στο περιστατικό και πρόσθεσε ότι οι αλλοδαποί ήταν εκείνοι που κινήθηκαν απειλητικά.

Ο δικηγόρος του 21χρονου και του 27χρονου, ανέφερε ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος διάθεση, ούτε υπήρχε σκοπός να γίνει ζημιά. Ακόμη υποστήριξε ότι δεν ευθύνονται οι κατηγορούμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών. Για τις συνθήκες της σύλληψης των δύο εκ των τριών σημείωσε ότι, ο ίδιος είχε ενημερώσει την Αστυνομία, πως επρόκειτο να παραδοθούν, αλλά ακολούθησε η σύλληψη μέσα στο γραφείο του.

real.gr