17.4.13

«Πρωταθλήτρια» στο κρέας αλόγου η Γαλλία


meat
Η Γαλλία είναι η ευρωπαϊκή χώρα με το υψηλότερο ποσοστό τροφίμων που βρέθηκε ότι περιείχαν κρέας αλόγου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων DNA που πραγματοποιήθηκαν μετά το σκάνδαλο για το κρέας αλόγου το οποίο παρουσιαζόταν με παραπλανητική σήμανση ως βόειο κρέας.
Περίπου το 13,3% των 353 ελέγχων που έγιναν στη Γαλλία ήταν θετικοί, ενώ κατά μέσον όρο το ποσοστό αυτό ήταν 4,66% στην ΕΕ, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.