29.4.13

ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ από τη σύγκρουση των φορτηγών πλοίων - Αναζητούνται άλλοι 8 ναυτικοί (upd)



Πρίν λίγη ώρα τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης εντόπισαν δύο νεκρούς ναυτικούς και γίνονται προσπάθειες να εντοπιστούν  οι άλλοι 8 που αγνοούνται απο την πρώτες πρωινές ώρες μετά τη σύγκρουση των πλοίων.
-------------------------------------------------------------------------------
Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης έχει στηθεί για τον εντοπισμό των δέκα αγνοούμενων ναυτικών μετά τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας. Το ένα εξ αυτών έχει βυθιστεί. Στις έρευνες συμμετέχουν ένα ελικόπτερο Sicorsky του Πολεμικού Ναυτικού και ένα του Λιμενικού Σώματος, καθώς και πέντε σκάφη, ενώ δόθηκε ετοιμότητας σε ένα αεροσκάφος C-130.

Τουλάχιστον 10 ναυτικοί αγνοούνται μετά τη βύθιση φορτηγού πλοίου, το οποίο συγκρούστηκε με άλλο φορτηγό νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα, στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας, απέναντι από τη Μεθώνη.
Το φορτηγό πλοίο Consouth, με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα, με 16 επιβαίνοντες και κενό φορτίου συγκρούστηκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, με το φορτηγό πλοίο Piri Reis, με σημαία Cook Islands και 17 άτομα πλήρωμα.
Από τη σύγκρουση, που έγινε λίγο πριν τις 06.00, βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο Piri Reis, με αποτέλεσμα και να αγνούνται 10 άτομα, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν έγκαιρα το πλοίο.
Το Piri Reis, με σημαία Cook Islands και πλήρωμα 17 υπήκοους Συρίας, είχε αναχωρήσει φορτωμένο με λίπασμα από την Ανάμπα της Αλγερίας με προορισμό την Ουκρανία. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες διασωθέντων μελών του πληρώματος, η βύθισή του διήρκεσε περίπου 7 λεπτά.
Το φορτηγό πλοίο Consouth, που έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές, είχε πλήρωμα 5 Ρώσους, 10 Πολωνούς και 1 Φιλιππινέζο. Είχε αναχωρήσει από την Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό τη Μάλτα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr