19.4.13

Προσβολή των νεκρών του υψώματος 731




 ...Λύσσαξαν οι Αλβανοί κομμάτιασαν καί έσκαψαν απο τα θεμέλια το μνημείο του 5ου ΣΠ στο Ύψωμα 731
 Ξεθεμελίωσαν το Μνημείο του υψώματος 731
 Έλληνας προσκυνητής που επισκέφτηκε πριν από λίγες ημέρες το θρυλικό ύψωμα 731 στην Βόρειο Ήπειρο έμεινε εμβρόντητος, όταν είδε ξεθεμελιωμένο και κομματιασμένο το λιτό μνημείο, που είχε στηθεί εκεί πριν από κάμποσα χρόνια.




Ξεθεμελίωσαν το Μνημείο του Υψώματος 731 Αυτό μαρτυρά την Λύσσα των Αλβανών OCKάδων που σε συνεργασία με τους τοπικούς Αλβανούς των Τρικάλων Λύσσαξαν απο την παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ πριν απο μερικές ημέρες στη ΣΜΥ που παρέδωσε την Σημαία του 5ου ΣΠ στη ΣΜΥ Αψευδείς μάρτυρες οι δύο φωτογραφίες που έστειλε ο Έλληνας Προσκυνητής στον εγγονό του ηρωικού ταγματάρχη Δημητρίου Κασλά και δημοσιοποιεί το trikalanews.gr
 Καιρός είναι η Ελληνική Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της. Ήδη βαρύνεται με την αδιαφορία που επέδειξε για την περισυλλογή των νεκρών Ελλήνων Αξιωματικών και Στρατιωτών, των οποίων οι τάφοι οργώθηκαν και αφανίστηκαν.
 Ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, του οποίου το όνομα είχαν δώσει σε δρόμο της Δερβιτσάνης οι ελληνόψυχοι κάτοικοί της, ας δείξει τώρα εμπράκτως το ενδιαφέρον του για την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας και τους Έλληνες νεκρούς του πολέμου 1940-41 που άφησαν τα κόκκαλα τους στα βορειοηπειρωτικά βουνά.
 Αλλά και όσοι από τους Τρικαλινούς βουλευτές είχαν ασχοληθεί παλαιότερα με το Ύψωμα 731, ας δείξουν τώρα ότι το ενδιαφέρον τους ήταν πραγματικό και όχι ψηφοθηρικό.


 Το μνημείο όπως ήταν πρίν την επίθεση των Βανβάλων
 Για να δούμε τι θα πράξει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και δη η Αντιπεριφέρεια Τρικάλων μετά από αυτή την αποκάλυψη.

 http://www.veteranos.gr