10.4.13

 Στη φυλακή 10χρονη στην Ινδία, επειδή κατήγγειλε βιασμό


Girl holds a placard as she takes part in a protest rally in Hyderabad
Ένα δεκάχρονο κορίτσι από την Ινδία βρέθηκε πίσω από τα σίδερα της φυλακής στην Ινδία για λίγες ώρες, επειδή πήγε σε αστυνομικό τμήμα γυναικών μαζί με τη μητέρα του και κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού.
Το συγκεκριμένο περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα στην πόλη Bulandshahr της Ινδίας και αποκαλύφθηκε από τα ινδικά μέσα ενημέρωσης. Για την υπόθεση έχει ξεκινήσει έρευνα και, όπως υποστηρίζει ο ανώτερος επιθεωρητής της αστυνομίας Gulab Singh, «το παιδί είναι ανήλικο, κι αυτό σημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν ούτε να κρατηθεί πίσω από τα σίδερα αλλά ούτε και να παραμείνει στο τμήμα ως θύμα. Κάτι τέτοιο είναι λάθος. Αν η αξιωματικός έχει προβεί σε μία τέτοια ενέργεια τότε θα λάβουμε σίγουρα τα απαραίτητα μέτρα».

Γυναίκα πολιτικός της περιοχής, η Rita Bahuguna Joshi, υποστήριξε στο CNN-IBN ότι το εν λόγω περιστατικό είναι ενδεικτικό ενός ευρύτερου προβλήματος εφαρμογής του νόμου στην Ινδία. Η ίδια συνεχίζει λέγοντας πως «αντί να συλληφθεί ο δράστης, η αστυνομία συλλαμβάνει το κορίτσι. Το έχουμε καταγγείλει αυτό εδώ και πολύ καιρό, κι όμως κανείς δεν κάνει τίποτα. Συγχαίρω τα ΜΜΕ που καλύπτουν όλα αυτά τα θέματα. Θέλουμε να ληφθούν αυστηρά μέτρα για τον ένοχο. Η κυβέρνηση απέτυχε να κάνει το οτιδήποτε». Και συνεχίζει λέγοντας πως «η αναισθησία τόσο της αστυνομίας όσο και της κυβέρνησης είναι έκδηλη εδώ».
Επίσης τα ινδικά μέσα ενημέρωσης κατήγγειλαν τις ενέργειες της αστυνομίας και αποκάλεσαν το γεγονός «σοκαριστικό».
http://ysterografa.gr