19.3.13

Η απόφαση έφερε πανηγυρισμούς--VIDEO


Το «όχι»της Κυπριακής Βουλής στο «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων ικανοποίησε τους συγκεντρωμένους πολίτες οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» των καταθέσεων τους, είχαν αποκλείσει νωρίτερα  τους δρόμους γύρω από το κυπριακό κοινοβούλιο. 

Το χρονικό της διαμαρτυρίας έξω από την Κυπριακή Βουλή:


20:35 
Τα συνθήματα που κυριαρχούν είναι «Δεν θα περάσει» και «Τρόικα έξω από την Κύπρο». Συνθήματα ακούστηκαν και υπέρ της Ρωσικής Δημοκρατίας.



20:30 
Με το άκουσμα του αποτελέσματος, οι συγκεντρωμένοι πολίτες έξω από την Βουλή ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Μεγάλη ικανοποίηση έφερε η μη ψήφιση του νομοσχεδίου για «κούρεμα» των καταθέσεων των Κυπρίων. 

19:53 
 Εκδήλωση διαμαρτυρίας, κατά του κουρέματος καταθέσεων, πραγματοποιήθηκε και στην Πάφο.



19:30 Οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν περίπου 300 διαδηλωτές οι οποίοι προσπάθησαν να εισβάλουν στο χώρο της Βουλής.  



19:28 Αποδοκιμασίες και συνθήματα από τους Κύπριους πολίτες ώστε να μην ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο. «Θέλουμε ηγέτες, θέλουμε ζωή», φωνάζει το πλήθος. 

19:24
 Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα. Πέτρες και αβγά πετάνε οι συγκεντρωμένοι προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Δύο νεαροί διαδηλωτές λιποθύμησαν. 

19:15 



18:58 Αυξάνονται συνεχώς οι συγκεντρωμένοι πολίτες. Περισσότεροι από 3.000 κόσμου βρίσκονται έξω από τη Βουλή. 

18:30 
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης είπε πως η Αστυνομία παρακολουθεί την όλη κατάσταση και είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να μπορεί να διασφαλίσει την τάξη σε οποιουσδήποτε χώρους.

18:08 
 Έξω από τη Βουλή βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, αλλά και πολλά τηλεοπτικά συνεργεία ξένων ΜΜΕ. Οι πορείες διαμαρτυρίας, που αναμένεται να φθάσουν στη Βουλή λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, θα καταλήξουν στην κάθετη λεωφόρο Λόρδου Βύρωνος, μπροστά από το Αρχαιολογικό μουσείο.

18: 05 Η αστυνομία απέκοψε την οδό Μαχμάτα Γκάντι, στην οποία βρίσκεται η Κυπριάκη Βουλή.

17:46
 Πλάνα (χωρίς ήχο) έξω από τη Βουλή, όπως τα μετέδωσε το RIKSat: 



17: 42 
Οι βουλευτές του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ ενώνουν αυτή την ώρα τη φωνή τους με τους διαδηλωτές οι οποίοι έχουν φτάσει ήδη τους 2.000.



Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο»
 έχει αποκοπεί το τμήμα του δρόμου μπροστά από τη Βουλή, ενώ ήδη βρίσκονται κάποιοι διαδηλωτές στα φώτα πριν από το κτίριο, στην λεωφόρο Λόρδου Βύρωνος.

Κάγκελα έχουν τοποθετηθεί και στο ύψους του δρόμου που βρίσκεται η είσοδος στο χώρο του παλιού νοσοκομείου απέναντι από το κτίριο της Βουλής.
real