19.3.13

"ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ" (vid) "Πολυβόλο" Τσίπρα "γάζωσε" την κυβέρνηση για Κύπρο


Ένας Τσίπρας "από τα παλιά" "γάζωσε" με αλεπάλληλες "ριπές" ουσιαστικών θέσεων και ισχυρών επιχειρημάτων την κυβέρνηση Σαμαρά για την αποδοχή της δήμευσης ποσοστού των καταθέσεων των τραπεζών της Κύπρου, σε δηλώσεις του πριν από λίγο
Ας δούμε τα κυριότερα σημεία ττων δηλώσεων του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρα:
-Απαράδεκτο δεδικασμένο για όσες χώρες βρίσκονται σε κίνδυνο στην ευρωζώνη
-Ζήτησα να γίνει άμεσα ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας για τη στάση της κυβέρνησης. Δυστυχώς αρνήθηκαν με φθηνές δικαιολογίες. Η ουσία όμως παραμένει. Η ελληνική κυβέρνηση δε δικαιούται να συναινεί σε μία απόφαση που διαλύει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου και φέρνει σε κίνδυνο το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

-Ο κ. Σαμαράς πρέπει να προκαλέσει με δική του πρωτοβουλία έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής, όπως έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να κάνει.
-Ο στόχος της πολιτικής αυτής επιλογής δεν είναι η διάσωση της κυπριακής οικονομίας, αλλά να επιβληθεί στην Κύπρο ένα καθεστώς απόλυτης οικονομικής κυριαρχίας σε μία περιοχή ιδιαίτερης γεωπολιτικής αξίας. Στοχεύουν να υποθηκεύσουν προκαταβολικά και τους ενεργειακούς πόρους της Κύπρου.
-Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης. Ο έλληνας πρωθυπουργός έφθασε στο σημείο να χαρακτηρίζει ως ευρωπαΐκή την ελληνική ΑΟΖ και τώρα αποδέχεται - αν όχι συνεργεί - στη νέα αποικιοποίηση της κυπριακής δημοκρατίας. Αγνοεί και υποτιμά την αναγκαία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και το ρόλο της παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. 
-Καλούμε την κυβέρνηση έστω και εκ των υστέρων να μην επικυρώσει αυτή την απόφαση
-Να αναλογιστούν ότι εκτός από κυβερνήσεις του χεριού τους υπάρχουν και οι λαοί που δε θα παραδοθούν αμαχητί. Οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη.
-Στην ολομέλεια του κυπριακού κοινοβουλίου θα κριθεί όχι μόνο το μέλλον της Κύπρου αλλά ενδεχομένως και όλης της ευρωζώνης
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr