14.3.13

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ (ΒΙΝΤΕΟ) Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων T-6A Texan II


Ένα άκρως εντυπωσιακό βίντεο προερχόμενο από την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A Texan II της Πολεμικής Αεροπορίας, μας επιδεικνύει τις μοναδικές ικανότητες των ελλήνων χειριστών αλλά και του στροβιλοελικοφόρου αεροσκάφους που χρησιμοποιείται για το βασικό και προκεχωρημένο στάδιο πτήτικής εκπαίδευσης στην 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα.
H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που σκοπό έχει την διάδοση και την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας στην Ελληνική κοινωνία και την ανύψωση του ηθικού των ανθρώπων των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ παράλληλα, προβάλλει το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας στο ευρύ κοινό.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομάδα  δημιουργήθηκε το 2005 στo πλαίσιο της πρώτης Διεθνούς Αεροπορικής Επίδειξης «Αρχάγγελος», συνεχίζοντας την ένδοξη ιστορία των ακροβατικών σμηνών της ΠΑ: «Καρέ των Άσσων», «Acro Team», «Ελληνική Φλόγα», «Νέα Ελληνική Φλόγα» και μετά από απουσία από τους Ελληνικούς ουρανούς για διάστημα σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών.
Μετά από συνεννοήσεις με την Αμερικάνικη Πολεμική Αεροπορία αφίχθηκαν στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, δύο Αμερικανοί εκπαιδευτές, ο Σμηναγός Jeff Stift εκπαιδευτής της Ομάδας Επιδείξεων της Δυτικής Ακτής-West Coast Demo Team και ο Σμηναγός Eric Mc Umber Αξιωματικός Παρατηρητής Ασφάλειας Πτήσεων-Εδάφους της Ομάδας Επιδείξεων της Ανατολικής Ακτής- East Coast Demo Team της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.
Συνολικά εκπαιδεύτηκαν πέντε Ιπτάμενοι Αξιωματικοί προερχόμενοι από την 361 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου 2005, ολοκληρώθηκε στις 16 Αυγούστου 2005 και περιλάμβανε 18 πτήσεις Συγκυβέρνησης και 12 πτήσεις Solo ενώ το σύνολο ωρών που απαιτήθηκαν ήταν 20,8 ώρες.
Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου του 2005 η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια αεροπορική επίδειξη στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στο αεροδρόμιο Τανάγρας, στη Διεθνή Αεροπορική Επίδειξη «Αρχάγγελος», στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τους Προστάτες της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.
Έκτοτε συμμετέχει σε πτητικές επιδείξεις στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων της ΠΑ ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εμφάνιση της Ομάδας σε εκδηλώσεις εντός του 2013!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr