13.3.13

Πέντε νέα εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση της Proton Bank


Πέντε νέα εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση της Proton Bank

Πέντε νέα εντάλματα σύλληψης εξέδωσε η ανακρίτρια που έρευνα την υπόθεση της Proton Bank μετά την φυγή και του γιου του ήδη καταζητούμενου Πέτρου Κυριακίδη, Γιώργου Κυριακίδη. 

Η δικαστική λειτουργός που ασχολείται με την ιστορία, με κεντρικό πρόσωπο τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιαδη έκρινε πώς τα νέα πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται ήδη στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός επιχειρηματίας Αντώνης Ρογκόπουλος- που κατέχει μετοχές του γηπέδου Καραϊσκάκη, ως εκπρόσωπος του κ. Λαυρεντιάδη- είναι ύποπτα φυγής 


Εκτός από τον κύριο Ρογκόπουλο με βάση τα εντάλματα συνελήφθησαν οι Βασίλης Καραμούζης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Alapis, συμφερόντων Λαυεντιάδη, Ιωάννα Τόρη, σύζυγος του κ. Καραμούζη, η οποία φέρεται να πήρε δάνειο 72 εκατομμύρια από την Proton Bank, ως εκπρόσωπος εταιρίας, η οποία σύμφωνα με την κατηγορία δεν παρουσίαζε καμία δραστηριότητα και συστάθηκε για αυτό το λόγο.

Γιώργο Γεωργαρας και Ηλίας Μακρής οι οποίοι εμφανίζονται ως συνεργάτες του επιχειρηματία, που πήραν δάνεια ως εκπρόσωποι εταιριών συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στην ανακρίτρια και να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν. 

Τέλος, κατά πληροφορίες ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και σε βάρος του Περικλή Λίβα, συζύγου της νομικής συμβούλου του επιχειρηματία Ελένης Σκούρα, η οποία ήδη καταζητείται. Ετσι αυτή τη στιγμή αναζητούνται συνολικά 4 άτομα , ενώ στις φυλακές κρατούνται άλλα 7 για την υπόθεση της Proton με τα επισφαλή δάνεια ύψους 701 εκατομμυρίων ευρω.
tanea.gr