17.3.13

ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ; Ρωσική πρόταση από Gazprom για την σωτηρία της Κύπρου με αντάλλαγμα κοιτάσματα & LNG!


Πριν από λίγο αντιπροσωπεία του ρωσικού κολοσσού Gazprom επισκέφθηκε το προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου και συναντήθηκε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Κύπρου σε μια εξέλιξη που δείχνει ικανή να αποτρέψει την προδιαγραφόμενη καταστροφή.
Οι Ρώσοι παρέδωσαν έγγραφη πρόταση απεγκλωβισμού της Κύπρου από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει μετά την απόφαση του Eurogroup για την κατάσχεση ποσοστού των τραπεζικών καταθέσεων.

Η πρόταση των Ρώσων σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr, αφορά την ανάληψη των οικονομικών βαρών από την ρωσική εταιρεία με την αγορά μίας ή και δύο κυπριακών τραπεζών, προκειμένου να μην υπάρξει δανειοδότηση από την τρόικα και Μνημόνιο για την Κύπρο.
Αντ'αυτού η Κύπρος θα παραχωρήσει αριθμό βυθοτεμαχίων στην ΑΟΖ και θα αναθέσει στην Gazprom την κατασκευή του εργοστασίου φυσικού αερίου στο Μαρί, ένα ρωσικό αίτημα στο οποίο η Gazprom επιμένει.
Οπωσδήποτε η εξέλιξη είναι κάτι παραπάνω από σημαντική και μπορεί να ανατρέψει το όλο σκηνικό. Το ερώτημα είναι κατά πόσον η πρόταση απευθύνεται σε κάποιους που πραγματικά θέλουν να βγάλουν την Κύπρο από το αδιέξοδο και όχι σε ανθρώπους οι οποίοι απλά εργάζονται για να "δεθεί" η Κύπρος από την τρόικα...
Περισσότερα σε λίγο...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr