4.3.13

Efenpress: Που τους είδε τους ...ψηφοφόρους; Καθ΄ύπνον;


Καλή ατάκα Π.Σκουρλέτη: "Eίναι υποτιμητικό για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να τους θεωρεί ιδιοκτησία του ο Ε.Βενιζέλος"


"Υποτιμητική για τους πολίτες" χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, την θέση του Ε.Βενιζέλου ότι "το ΠΑΣΟΚ δεν χαρίζει το κόσμο του στον ΣΥΡΙΖΑ".
«Άκουσα και τον κ. Βενιζέλο να λέει ότι δεν θα χαρίσουμε τον κόσμος μας στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρίζεις κάτι που σου ανήκει. Δεν του ανήκει ο κόσμος αυτός και είναι αρκετά υποτιμητικό να θεωρείς δεδομένους κάποιους ανθρώπους, κάποιους πολίτες»επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Πρόσθεσε ακόμη πως: «Εγώ είδα το παλαιό ΠΑΣΟΚ, του Τσουκάτου, του Βενιζέλου, του Ακη, να είναι εκεί. Αυτό δεν είναι το νέο ΠΑΣΟΚ, δεν είναι το αναγεννημένο ΠΑΣΟΚ. Είναι το παλαιό ΠΑΣΟΚ, με τα ίδια στρατηγικά αδιέξοδα».
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμη πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. «Νομίζω ότι η τρόικα δεν έρχεται εδώ για να διαπραγματευτεί. Έρχεται για να επιτηρήσει και να δει αν υλοποιούνται οι δεσμεύσεις. Άρα, βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε αυτή την τρίτη φάση εφαρμογής του μνημονιακού προγράμματος, όπου έρχονται οι εκπρόσωποί της να δούνε αν όλα όσα έχουν προσυμφωνηθεί υλοποιούνται. Κατά συνέπεια, όπως και αν βαφτίσουμε το θέμα των απολύσεων, να το πούμε κινητικότητα, διαθεσιμότητα, μετατάξεις κλπ., κατ’ ουσίαν είναι απολύσεις. Η δέσμευση είναι σαφής: 25 χιλιάδες απολύσεις μέσα στο 2013, 150 στο σύνολο του χρονοδιαγράμματος. Έχει τεράστιες επιπτώσεις αυτό για την ίδια τη λειτουργία των ίδιων υπηρεσιών. Κάθε θέση εργασίας που χάνεται στο δημόσιο τομέα έχει άμεσες επιπτώσεις στον ιδιωτικό, πρέπει να το καταλάβουμε αυτό», είπε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr