28.3.13

Efenpress: Να προσληφθούν πρώην καταδρομείς στις Φυλακές, όχι κομματόσκυλα.

Άνδρας των ΕΚΑΜ με FN FAL Para, κατά την
 διάρκεια των επιχειρήσεων του  2007 στα Ζωνιανά
Το περίγραμμα του κυβερνητικού πλάνου για την αντιμετώπιση επιθέσεων όπως αυτή στn φυλακή Τρικάλων, δίνουν οι πρώτες πληροφορίες από την συνάντηση του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά, με τους κ.Ρουπακιώτη και Δένδια. Έτσι, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα αποφασίσθηκε:

• H δημιουργία μιας φυλακής υψίστης ασφαλείας, όπου θα μεταφερθούν κατάδικοι για σοβαρά εγκλήματα. Δεν διευκρινίστηκε αν σχεδιάζεται η κατασκευή νέου σωφρονιστικού καταστήματος ή η μετατροπή κάποιου ήδη υπάρχοντος.


• Η ενίσχυση της φρουράς των φυλακών. Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης κ.Δένδιας δήλωσε πώς η ΕΛ.ΑΣ θα παραχωρήσει τυφέκια των 7.62mm στους εξωτερικούς φρουρούς "ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην αυξημένη επικινδυνότητα των επιθέσεων, πρωτοφανών όπως στα Τρίκαλα", ενώ δυνάμεις των ΕΚΑΜ θα είναι παρούσες σε τακτικές έρευνας στα κελιά των βαρυποινιτών. Σε υπηρεσία με την ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται τυφέκια H&K G-3 και FN FAL 7.62x51mm, κυρίως στην Κρήτη, για προφανείς λόγους.. Σύμφωνα με τον κ.Ρουπακιώτη, εξετάζεται η χορήγηση αλεξίσφαιρων γιλέκων στους εξωτερικούς φρουρούς και η αύξηση της αντιβληματικής προστασίας των σκοπιών, με τοποθέτηση αλεξίσφαιρων υαλοπινάκων και ατσάλινων πλαισίων. Επιπλέον, το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και η πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων ενώ άλλοι 200 θα προέλθουν από την "κινητικότητα στο Δημόσιο".

Υπενθυμίζουμε πώς την προηγούμενη Παρασκευή, δύο ομάδες ενόπλων Αλβανών κακοποιών, πραγματοποίησαν πρωτοφανή επίθεση με επιθετικά τυφέκια ΑΚ-47 και χειροβομβίδες στο σωφρωνιστικό κατάστημα Τρικάλων, επιτρέποντας την απόδραση 11 συνολικά επικίνδυνων Αλβανών κρατουμένων. (Καταδρομή στις φυλακές Τρικάλων


http://www.enkripto.com