23.3.13

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται

O "μαέστρος" της τουρκικής υπονομευτικής δράσης 
στην  Θράκη, πρέσβης Κερίμ Ουράς, θέλει να
"βοηθήσει" την Κύπρο.



Όπως ήταν αναμενόμενο η σφοδρή πολιτική κρίση στην Κύπρο, άνοιξε την όρεξη της τουρκικής ηγεσίας η οποία τα τελευταία εικοσιτετράωρα κλιμακώνει τις πιέσεις προς την Λευκωσία.

Σύμφωνα με δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων στο πρακτορείο Reuters, η Τουρκία θα αμφισβητήσει οποιαδήποτε κίνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να επιταχύνει τις έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου στα χωρικά της ύδατα για να προσελκύσει επενδύσεις και να σώσει την οικονομία της. Δεν έλειψαν και οι απειλές για χρήση βίας, καθώς ο ίδιος μη-κατονομαζόμενος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε πως «ο πόρος αυτός ανήκει και στις δύο κοινότητες κι η μελλοντική εκμετάλλευσή του δεν μπορεί να αφεθεί στη βούληση μόνον της 'νότιας Κύπρου'. Μπορεί να αναλάβουμε δράση εναντίον τέτοιων πρωτοβουλιών εάν είναι αναγκαίο».

Την ίδια στιγμή ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, κάλεσε τους Κυπρίους να συνειδητοποιήσουν πως ο καλύτερος τρόπος για να βγούν από την κρίση, είναι μια γρήγορη και δίκαιη συμφωνία ειρήνης, δηλώνοντας την ετοιμότητα της Τουρκίας να "βοηθήσει" προς αυτή την κατεύθυνση. Οι ανωτέρω δηλώσεις ξυπνούν μνήμες του αλήστου μνήμης Σχεδίου Ανάν, που κάποιοι όψιμοι Ελλαδίτες "επαναστάτες" υποστήριξαν λυσσαλέα.. Όχι τυχαία, η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times, φιλοξενεί άρθρο-παρέμβαση στο οποίο καλεί την Κυπριακή Δημοκρατία να δεχθεί τουρκική χρηματοδότηση έναντι της συναίνεσης σε ένα νέο “σχέδιο ειρήνευσης”, κοινώς νεκρανάσταση του Σχεδίου Ανάν.

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία προκαλεί ανοιχτά με την παρουσία του ερευνητικού σκάφους ΒΙLIM-2 σε ελληνική υφαλικρηπίδα μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης. (Σε ελληνική υφαλοκρηπίδα το BILIM-2)

Καθώς η Κυπριακή κρίση θα κλιμακώνεται, οι τουρκικές απειλές και οι πιέσεις του ξένου παράγοντα για επαναφορά μιας λύσης-απαρτχάιντ αναμένεται να ενταθούν. Απαιτείται εγρήγορση τόσο σε στρατιωτικό όσο και διπλωματικό επίπεδο.. 
εν κρυπτώ