24.3.13

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Βουλευτής ΔΗΣΥ: "Να τυπώσουμε λίρες" - Παραιτείται ο Ν.Αναστασιάδης;



Ενώ το Eurogroup μετέθεσε για δεύτερη φορά την έναρξή του για τις 22.00, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε σε τηλεοπτική συζήτηση ότι "Αναλόγως της απόφασης στο Eurogroup θα πρέπει να συνέλθει αύριο ή τις επόμενες μέρες η Βουλή για να αποφασίσει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και να προχωρήσουν στην δημιουργία εθνιικού νομίσματος".
Ο κ. Προδρόμου είπε ότι, αν η απόφαση δεν είναι θετική, «Τότε θα πρέπει επειγόντως να γίνει σχεδιασμός για να εκτυπωθεί κυπριακή λίρα».

Πρόσθεσε ότι με τις ρυθμίσεις που απαιτεί η τρόικα, θα διαλυθεί η κυπριακή οικονομία.
Λίγο πριν ξεκινήσει το Eurogroup που αρχικά ήταν να ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, υπό τον πίεση των Κυπρίων πολιτών που ζητούν την άμεση έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη (στο 70% έχει φτάσει το ποσοστο αυτών που επιθυμούν την έξοδο) απείλησε με παραίτηση και άμεση προσφυγή στις κάλπες στην Κύπρο εάν το ΔΝΤ επιμείνει στον όρο που θέτει αναφορικά με την ανάληψη του χρέους των 9 δισ. € της Λαϊκής Τράπεζας από την Τράπεζα Κύπρου.
«Αν επιμείνετε παραιτούμαι από πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και πάμε για εκλογές»,φέρεται να διαμήνυσε ο κ. Αναστασιάδης στους ευρωπαίους και τα στελέχη του ΔΝΤ, ο οποίος όμως πιθανότατα δεν γλιτώσει την εξέλιξη: Πολύ δύσκολα θα μείνει πρόεδρος αν δεν σταθεί στο ύψςο των περιστάσεων έστω την έσχατη ώρα.
Το χρέος των 9 δισ. € θεωρείται κομβικής σημασίας καθώς αυτό το είχε λάβει από τον ειδικό  μηχανισμό έκτακτης παροχής ρευστότητας (ELA) η Λαϊκή Τράπεζα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr