13.3.13

Τραγωδία στον Έβρο - Σφαγή κατά την διάρκεια καταστροφής πυρομαχικών


Θανατηφόρο ατύχημα με έναν νεκρό ανθυπολοχαγό του Σώματος Υλικού Πολέμου στο Διδυμότειχο. Σύμφωνα με πληροφορίες φορτίο οπλοβομβίδων εξερράγη και τρεις πυροτεχνουργοί μεταφέρθησαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Ο πυροτεχνουργοί προσπάθησαν να εξουδετερώσουν άρχηστα πυρομαχικά Ο ένας πυροτεχνουργός, ανθυπολοχαγός είναι νεκρός.
Τραυματίες ένας ταγματάρχης και ένας υπαξιωματικός. Το συμβάν έγινε στο πεδίο βολής Ψηλός Σταλος.

Για μερικές εκατοντάδες ευρώ μισθό ο ανθυπολοχαγός έδωσε την ζωή του για την πατρίδα στον ακριτικό Έβρο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες υπήρχε άσκηση στην περιοχή και οι πυροτεχνουργοί κλήθηκαν σήμερα να απενεργοποιήσουν βλήματα και νάρκες.
Οι δύο τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Οι δύο τραυματίες έχουν θλαστικά τραύματα σε όλο το σώμα και το κεφάλι και αυτή τη στιγμή υποβάλλονται σε εξετάσεις για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο να έχουν εσωτερικά τραυματα. Ο νεκρός μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Αλλά η συμπεριφορά του Γενικού Επιτελείου Στρατού για το θέμα ξεπερνά κάθε όριο και αποτελεί ατίμωση του νεκρού και των τραυματιών.
Καμία ενημέρωση ακόμα και τώρα δεν υπήρξε για το θέμα από το ΓΕΣ. Προφανώς η έκρηξη ακόμα δεν έχει ακουστεί στην Αθήνα και στο γραφείο Τύπου που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου...
Αν επρόκειτο για κάποια τελετή θα είχαν στείλει δέκα ενημερώσεις. Έτσι ή αλλιώς το γραφείο Τύπου του ΓΕΣ από την εποχή της αποχώρησης Φράγκου και μετά ήταν ανύπαρκτο και κάποτε θα συνέβαινε και αυτό.
Mε εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου ο Επιθεωρητής Στρατού Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης μεταβαίνει στην περιοχή για να εποπτεύσει τις έρευνες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr