7.3.13

 Επίθεση αντιεξουσιαστών στο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας


patrastimes
Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το PatrasTimes, γύρω στις 02.30 σήμερα τα ξημερώματα, η ομάδα κρατώντας καδρόνια και πέτρες, πλησίασε, δίχως κανείς να τους αντιληφθεί, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση και προκάλεσαν φθορές στη σκοπιά η οποία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερμού και Υψηλάντου.

Το ευχάριστο είναι πως ο αστυνομικός που ήταν σκοπός εκείνη την ώρα πρόλαβε και απομακρύνθηκε και μπήκε στο κτίριο και έτσι δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.
Σχολιάζοντας στο PatrasTimes το περιστατικό, ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας, χαρακτήρισε ως «απαράδεκτο το γεγονός να είναι ανοχύρωτη η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας μπροστά σε τέτοια περιστατικά».
Και πρόσθεσε: «Κρίνεται πλέον επιβεβλημένη η αντικατάσταση στα δύο κουβούκλια της σκοπιάς, όπως είναι αυτή που έχει τοποθετηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Ανθούπολης, η οποία θωρακίζει και καλύτερα τους αστυνομικούς κατά την εκτέλεση τη υπηρεσίας τους» και συμπλήρωσε ο κ. Τσίτσικας πως «επιπλέον θα πρέπει άμεσα να τοποθετηθούν κάμερες στο χώρο για την καλύτερη αντιμετώπιση τυχόν τέτοιων περιστατικών».
Από τις αναζητήσεις των αστυνομικών που ξεκίνησαν άμεσα, μετά το περιστατικό, εντοπίστηκαν και προσήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο εννέα άτομα, όμως δεν προέκυψε συμμετοχή τους στο περιστατικό και έτσι αφέθησαν ελεύθεροι. Έτσι συνεχίζονται οι έρευνες.