3.3.13

 Φρικιαστική αποκάλυψη για το Ολοκαύτωμα


Holocaust-Museum
Η ιστορική τραγωδία του Ολοκαυτώματος, μια στιγμή διαρκούς ντροπής που μέχρι και σήμερα στιγματίζει την εθνική διαδρομή μιας Γερμανίας που θέλει να ξεχάσει την περίοδο του ναζισμού, προσλαμβάνει νέες διαστάσεις μετά την αποκάλυψη ερευνητών του Μουσείου Μνήμης για το Ολοκαύτωμα των ΗΠΑ, ότι από το 1933 μέχρι το 1945, οι Ναζί είχαν  δημιουργήσει περισσότερα από 40.000 γκέτο.

Το εύρημα προκάλεσε αίσθηση στη διεθνή κοινότητα, ιδίως την επιστημονική, που μελετά σε βάθος χρόνου εδώ και πολλές δεκαετίες το Ολοκαύτωμα και τα εγκλήματα της περιόδου του Αδόλφου Χίτλερ. Ο αριθμός των 40.000 γκέτο ωστόσο, ξεπερνά κάθε φανταστία, πολύ περισσότερο κάθε προηγούμενη πρόβλεψη και εκτίμηση.
Το Μουσείο Ολοκαυτώματος έχει δημιουργήσει έναν διαδραστικό χάρτη που εμφανίζει τις πόλεις σε όλη την Ευρώπη όπου είχε δημιουργήσει γκέτο το χιτλερικό καθεστώς, με παράλληλες αναφορές στις συνθήκες που επικρατούσαν σε κάθε στρατόπεδο συγκέντρωσης, και κατά περίσταση τους νεκρούς που άφησε πίσω της η λαίλαπα αυτή.
Ο αριθμός που έχει γίνει ευρύτερα αποδεκτός από την επιστημονική κοινότητα είναι αυτός των 15-20 εκατομμυρίων ανθρώπων, που φυλακίστηκαν ή έχασαν τη ζωή τους, με τους Εβραίους νεκρούς να υπολογίζονται σε 6 εκατομμύρια, μετά την τελευταία ανακάλυψη ωστόσο, η καταμέτρηση ξεκινάει από την αρχή.
http://ysterografa.gr