21.3.13

Πήραν απόφαση: "Δεν θα "κουρευτεί" ούτε ένα ευρώ"


«Όχι, δεν συζητήσαμε κούρεμα και δεν επανερχόμαστε σε κούρεμα», δήλωσε πριν από λίγα λεπτά ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου, βγαίνοντας από την ίδια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο της Κύπρου επιβεβαιώνοντας πλήρως το defencenet.gr που ήταν το μόνο ελληνικό Μέσο που έχει ενημερώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κατάσχεση ποσοστού των τραπεζικών καταθέσεων κια να ικανοποιηθεί η Γερμανία. 

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος ΔΗ.ΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου αποκάλυψε ότι ελήφθη ομόφωνη απόφαση για δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης.
Ο Νεοφύτου δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το ταμείο αυτό, ούτε και διευκρίνισε αν σε αυτό θα συμπεριληφθούν τα κρατικά περιουσιακά στοιχεία, κεφάλαια από ασφαλιστικά ταμεία και η εκκλησιαστική περιουσία. «Το βλέπουν νομικοί με τη Γενική Εισαγγελία», είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΔΗ.ΣΥ απαντώντας στο ερώτημα αν η δημιουργία του Ταμείου Αλληλεγγύης θα θεσμοθετηθεί με σχέδιο νόμου που θα ψηφιστεί σήμερα.

Στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη μετείχαν επίσης ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου Πέτρος Κληρίδης και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης.

Ο Γ.Ομήρου χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτη την συμπεριφορά Ευρωπαίων που τείνουν να εξουθενώσουν την Κύπρο".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr