6.3.13

Σκλάβοι είμαστε;



Με νέα, κάθε μέρα και πιο εκβιαστικά διλήμματα, περισσότερες πιέσεις και τρομο-υστερίες, πανικόβλητες οι δυνάμεις του παρασιτισμού και της κατάχρησης πορεύονται. 

Υποθέτουν ότι οι ωμοί εκβιασμοί και οι απειλές προσωποκράτησης εκόντων και ακόντων για χρέη μεγαλύτερα από 5.000 ευρώ βεβαιωμένων, αλλά αντισυνταγματικά επιβεβλημένων φόρων, θα φέρουν αποτέλεσμα σε πένητες συνταξιούχους κι άνεργους. Θύματα με την κυριολεκτική έννοια του όρου, συμπολίτες που έτυχε να κληρονομήσουν ένα «κεραμίδι» πάνω από το κεφάλι τους. Κι ας ζουν όλοι αυτοί με τον οβολό των οικογενειών τους, την φιλαλληλία των δικών τους ανθρώπων και την αρωγή των αλληλέγγυων.

Αλλά επειδή ζούμε στη χώρα που ευδοκιμεί η φαιδρά πορτοκαλέα, σήμερα ακούσαμε και την ρηξικέλευθη πρόταση της ουράς της Τρόικας Εσωτερικού, της πολιτικής αστειότητας που ακούει στο όνομα  Δ.ΗΜ.ΑΡ. [Δεν ΗΜασταν (ποτέ) ΑΡιστεροί] να προτείνει ως λύση, τη δυνατότητα χρηματοδότησης των φορολογικών υποχρεώσεων από ειδικά τραπεζικά δάνεια! "Φοροδάνεια", λοιπόν! Ίσως, βέβαια, η πρόταση αυτή να εντάσσεται στο κλίμα των ημερών, επειδή έχει ανοίξει και το Τριώδιο.

Κατά τα άλλα, ο «υφυπουργός» οικονομικών της Τρόικας Εσωτερικού, ανερυθρίαστα δηλώνει ότι «τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης θα πρέπει να έχουν το μικρότερο δυνατό κόστος για τον οφειλέτη, [...] τηρώντας σε κάθε περίπτωση την αρχή της (sic) αναλογικότητας» 

Σε άλλη δήλωσή του, ο ίδιος λαλίστατος «υφυπουργός» οικονομικών της Τρόικας Εσωτερικού, δηλώνει ότι «η πατρίδα μας βρίσκεται σε πόλεμο και κάθε ένας που κατ' επάγγελμα στερεί έσοδα από το κοινωνικό σύνολο είναι εχθρός».

Κατ' επάγγελμα! Εχθρός...

Αλλά ποιος είναι κατ' επάγγελμα, αυτός ο «υφυπουργός» οικονομικών της Τρόικας Εσωτερικού? Σύμφωνα με τοβιογραφικό του σημείωμα, ο εν λόγω «υφυπουργός», έως τον Ιούνιο του 2012, όποτε και παραιτήθηκε για να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του, κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Φορολογικού Τμήματος, στην ελληνική παραφυάδα μεγάλης, διεθνούς ελεγκτικής εταιρείας. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στο ελληνικό φορολογικό δίκαιο αλλά και στο διεθνές φορολογικό δίκαιο συμπεριλαμβανόμενης και της φορολογίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δε θα ισχυριστώ ότι, κατά τεκμήριο, οι μεγάλες διεθνείς ελεγκτικές εταιρείες και οι μικρότερες, βεβαίως, διεθνείς ή εγχώριου βεληνεκούς, κατ’ επάγγελμα στερούν έσοδα από το κοινωνικό σύνολο, γιατί αυτή είναι η δουλειά τους. Δε θέλω να χαρακτηριστώ εμπαθής ή υπερβολικός. 

Αλλά δεν μπορώ και να μην παρατηρήσω ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Βήματος", στις 18-12-2011, αυτή η παραφυάδα της μεγάλης διεθνούς ελεγκτικής εταιρείας στην οποία προϊστάμενος ήταν ο πολυχρονεμένος μας «υφυπουργός», κλήθηκε από την τότε διοίκηση της "Proton Bank", να κάνει πρόσθετο έλεγχο στην τράπεζα, ειδικά για τις σχέσεις της "Proton Bank", µε τον επιχειρηµατία "κ." Λαυρεντιάδη. 

Αυτή η ελληνική παραφυάδα της μεγάλης διεθνούς ελεγκτικής εταιρείας, ολοκλήρωσε τον έλεγχό της τον Μάρτιο του 2011, πριν δύο χρόνια δηλαδή, και συνέταξε έκθεση όπου βεβαίωσε ότι όλα όσα συνέβησαν στην "Proton Bank", ήταν σύννομα. Όποιος ξέρει πως λειτουργούν αυτά τα ευαγή ιδρύματα, γνωρίζει επίσης ότι τέτοιες εκθέσεις ποτέ δεν παραδίδονται πριν γίνει η τελική επισκόπηση και πριν δοθεί η οριστική έγκριση από τους αρμόδιους γενικούς διευθυντές και τα διοικητικά τους συμβούλια, όπου κρίνεται αναγκαίο.

Bέβαια, «η Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτεύουσα αρχή έχει µεγαλύτερη πρόσβαση σε στοιχεία από ό,τι έχει ο ορκωτός λογιστής», θα έλεγε ο κ. «υφυπουργός», σε μια ενδεχόμενη μελλοντική απολογία του. Όλοι μια θλιβερή παρέα! 

Ο "κ." Λαυρεντιάδης τελικά οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό, ενώ τα στελέχη της εν λόγω παραφυάδας που βεβαίωναν ότι όλα ήταν σύννομα, συνεχίζουν απρόσκοπτα το θεάρεστο έργο τους αλλού, όπως κάνουν άλλωστε, κατά παραγγελία, κιόλες οι παραφυάδες αυτού του σιναφιού. 

Την ίδια ώρα, ο πρώην Γενικός Διευθυντής του Φορολογικού Τμήματος της ελληνικής παραφυάδας της μεγάλης αυτής ελεγκτικής εταιρείας και νυν «υφυπουργός» Οικονομικών -συμπληρωματικά με τον κεφαλικό φόρο που θέσπισε επί της Πρώτης Παπαδημοκρατίας ο [παρα]συνταγματολόγος που συγκυβερνά- έχει κι αυτός προαναγγείλει πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, τις οποίες αναμένεται να φέρει η επέκταση του συστήματος των «αντικειμενικών» αξιών σε όλη την επικράτεια.

Σήμερα, επί της Δεύτερης Παπαδημοκρατίας, με εκτελεστικό όργανο την Τρόικα Εσωτερικού, οι κυρίαρχες παρασιτικές δυνάμεις, αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια τους ψηφίζομε για να δανείζονται, χωρίς διαφάνεια, στο όνομα του ελληνικού κράτους και να φτιάχνουν σχολεία, δρόμους και γιοφύρια, χρεώνοντάς τα διπλά και τα τρίδιπλα, προκειμένου να τσεπώνουν το διάφορό τους και να συντηρούν το σύστημά που τους αναπαράγει, αδυνατούν να αντιληφθούν ότι το πάρτι τελειώνει. Τους ξαναψηφίσαμε κι ίσως να τους ξαναψηφίσομε, γιατί κι οι άλλοι, οι κομψευόμενοι «αριστεροί», κομμάτι του ίδιου συστήματος είναι, χωρίς πειστικές προτάσεις για μια έντιμη και αποτελεσματική διακυβέρνηση. Αλλά όπως έχει γράψει κι ο Αμερικανός ποιητής Έζρα Πάουντ  «Σκλάβος είναι αυτός που περιμένει να έρθει κάποιος να τον ελευθερώσει.»

Σκλάβοι είμαστε? 

http://my-pillow-book.blogspot.gr/2013/03/serfs.html