25.3.13

Αυστηρά μέτρα αστυνόμευσης για την στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα


Παρέλαση σε…αστυνομικό κλοιό
Κάτω από δρακόντεια μέτρα θα διεξαχθεί η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα, καθώς υπάρχουν έντονοι φόβοι για κινητοποιήσεις και επεισόδια.
 Το κέντρο της Αθήνας μετατρέπεται σταδιακά σε φρούριο, με περισσότερους από 2000 αστυνομικούς να αναπτύσσονται τόσο περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.
Διμοιρίες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ θα δημιουργήσουν έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την εξέδρα των επισήμων, ενώ κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσουν τα στρατιωτικά αγήματα έχουν ήδη στηθεί κάγκελα και σιδερένια φράγματα.
Κατά τη διάρκεια της παρέλασης το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα συντονίζει από ψηλά τα εκτεταμένα μέτρα αστυνόμευσης.

Χαρακτηριστικό των αυξημένων μέτρων ασφαλείας είναι ότι για δεύτερη φορά απαιτείται διαπίστευση των δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικών συνεργείων για την κάλυψη της παρέλασης. Μάλιστα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Αστυνομίας, υπάρχει σχέδιο για φυγάδευση των πολιτικών, σε περίπτωση επεισοδίων.
Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί έχουν εντολή να διενεργούν προληπτικούς ελέγχους σε άτομα και ιδιαίτερα σε οργανωμένες ομάδες ατόμων που κινούνται κοντά στην περιοχή που θα διεξαχθεί η παρέλαση.
Σε κάθε περίπτωση, κύριο μέλημα των αρχών είναι να μη διακοπεί ή ματαιωθεί η παρέλαση.


 http://www.newsbomb.gr