Ο υφυπουργός  Εξωτερικών της Ρωσίας Γκριγκόρι Καραζίν συναντήθηκε με τον ειδικό απεσταλμένο του πρωθυπουργού της Γεωργίας, Ζουράμπ Αμπασίτζε, στην Πράγα, όπου συζήτησαν το καθεστώς βίζας, τη συμμετοχή της Γεωργίας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2014 στο Σότσι, τις εξαγωγές κρασιών προς τη Ρωσία, καθώς και τις πτήσεις μεταξύ Μόσχας και Τιφλίδας. 

"Και οι δύο πλευρές είναι ικανοποιημένες με τα αποτελέσματα της συνεδρίασης και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι  ανεπίσημες επαφές μας θα έχουν μέλλον. Η επόμενη συνάντηση  θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο, αλλά δεν έχει ακόμη αποφασιστεί εάν θα είναι πάλι στην Πράγα ή αλλού" δήλωσε ο Καραζίν μετά το πέρας των συνομιλιών.
Ο Αμπασίντζε από την πλευρά του χαρακτήρισε εποικοδομητικές και επιτυχείς τις συζητήσεις, επισημαίνοντας το θέμα της συμμετοχής των γεωργιανών αθλητών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τους τελευταίους μήνες έχουν πραγματοποιηθεί σειρά υψηλού επιπέδου άτυπες επαφές μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας, όπως: μια σύντομη συνάντηση του Ρώσου πρωθυπουργού, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, και του Γεωργιανού ομολόγου του, Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, κατά τη διάρκεια του φόρουμ του Νταβός, καθώς επίσης και μια συνάντηση μεταξύ του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, και του Πατριάρχη πάσης Γεωργίας Ηλία Β’ που πραγματοποίησε εξαήμερη επίσκεψη στη Μόσχα τον Ιανουάριο.
Η Ρωσία Τώρα