11.3.13

Αλλοδαπός ο δολοφόνος του αλλοδαπού στην Ανδραβίδα...



Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία 40χρονου αλλοδαπού στην Ανδραβίδα Ηλείας

Συνελήφθη 26χρονος ομοεθνής του θύματος
Εξιχνιάσθηκε έπειτα από ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ανθρωποκτονία 40χρονου αλλοδαπού, η οποία έλαβε χώρα το χρονικό διάστημα 28-02-2013 με 01-03-2013, στην ευρύτερη περιοχή της Ανδραβίδας Ηλείας.

Για την υπόθεση συνελήφθη σήμερα 11-03-2013, 26χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία», «Εκβίαση κατά συναυτουργία», «Αρπαγή κατά συναυτουργία» και «Περιύβριση νεκρών».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 26χρονος με άλλους συνεργούς του, έπεισαν τον 40χρονο να μεταβεί σε αγροικία στην Ανδραβίδα προκειμένου να εργαστεί, όπου τον κατακράτησαν παράνομα για τέσσερις περίπου ημέρες, απαιτώντας από τον αδελφό του ικανό χρηματικό ποσό, με πρόσχημα να τον μεταφέρουν σε χώρα της Ευρώπης.
Μετά την καταβολή του συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού, οι παραπάνω προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο στον 40χρονο με τη χρήση βρόχου και στη συνέχεια τον ενταφίασαν σε αυτοσχέδιο λάκκο στην αυλή της αγροικίας, όπου και εντοπίστηκε το πτώμα του, απογευματινές ώρες χθες (10-03-2013), δεμένο στα άνω και κάτω άκρα.
Η αστυνομική έρευνα διενεργήθηκε έπειτα από καταγγελία στις Αστυνομικές Αρχές δύο  αλλοδαπών για αρπαγή και ανθρωποκτονία του θύματος.
Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις κ. Ιατροδικαστή,  που μετέβη στο σημείο, ο θάνατος οφείλεται σε ασφυξία συνεπεία εγκληματικής ενέργειας.
 Ο 26χρονος σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, θα οδηγηθεί στον κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση συνεργών.