27.3.13

Βούλγαρος Εθνικιστής: Στρατηγική της Τουρκίας είναι σε κάθε πόλη και ένας μιναρές


Μάρτιος 27, 2013.

Σε προεκλογική του ομιλία ο πρόεδρος του βουλγαρικού εθνικιστικού κόμματος “ATAKA”, Βόλεν Σίντεροφ, στην πόλη Κιουστεντίλ ζήτησε την υποστήριξη των πολιτών σε διαμαρτυρία εναντίον των μουσουλμάνων, οι οποίοι έχουν αξιώσεις σε ιδιοκτησίες στις πόλεις Κιουστεντίλ και Ντούπνιτσα, όπως είπε.

 



«Ο Μουφτής επιδιώκει να δημιουργήσει και εδώ έναν μιναρέ, όπως στο κέντρο της Σόφιας, για να καταστήσει μουσουλμανική αυτήν την πόλη. Πρόκειται για μια στρατηγική της Τουρκίας. Ο Μουφτής της Βουλγαρίας είναι άμεσα εξαρτώμενος και υπηρέτης της τουρκικής κυβέρνησης και λαμβάνει οδηγίες από εκεί. Η τουρκική πολιτική είναι σε κάθε βουλγαρική πόλη να ‘ανθίσει’ και ένας μιναρές, να γίνει η Βουλγαρία μια μουσουλμανική χώρα και να αλλάξει το Σύνταγμα, να γίνει επίσημη και η τουρκική γλώσσα και η Βουλγαρία να γίνει ομοσπονδιακό κράτος. Δεν θα αφήσουμε να γίνει κάτι τέτοιο», τόνισε ο εθνικιστής ηγέτης του κόμματος ATAKA.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr