28.3.13

ΑΓΓΛΙΑ: Νέο διατροφικό σκάνδαλο: κεμπάπ από κρέας σκύλου σε φαστφουντάδικα

Δεν πρόλαβε καλά καλά να κοπάσει το σκάνδαλο με το κρέας ντοπαρισμένων αλόγων και έρχεται ένα ακόμα να σοκάρει τη βρετανική (και όχι μόνο) κοινωνία. Τρώνε κεμπάπ από κρέαςσκύλου οι Βρετανοί;
 Το ερώτημα δεν έχει απαντηθεί αλλά το ενδεχόμενο είναι... ορθάνοιχτο!
Οι αποκαλύψεις έγιναν από ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο BBC 3.

Και μάλλον οι Λονδρέζοι που τρέφονται κατά κόρον με fast food, θα το ξανασκεφτούν!



Το ντοκιμαντέρ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να σερβίρεται κεμπάπ από κρέας σκύλου σε κεμπαμπτζίδικα και ινδικά φαστφουντάδικα του Λονδίνου.

Οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ έστειλαν για εργαστηριακές εξετάσεις έξι γεύματα. Τα αποτελέσματα τους άφησαν άφωνους! Κανένα από τα πιάτα δεν περιείχε αυτό που περιέγραφε. Αλλά το μεγαλύτερο σοκ ήρθε από ένα ινδικό πιάτο, το Indian Lamp Carry. Υποτίθεται ότι αποτελείται από ρύζι, αρνί και κάρυ. Υποτίθεται...

Οι αναλύσεις δε μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν τι είδους κρέατος είχε χρησιμοποιηθεί για το συγκεκριμένο πιάτο. Δεν ήταν χοιρινό, δεν ήταν μοσχάρι ή πρόβατο, δεν ήταν κοτόπουλο, δεν ήταν ούτε καν άλογο. Οι υποψίες στρέφονται στο κρέας σκύλου!

Συνολικά στάλθηκαν για εξέταση έξι γεύματα. Ένα από αυτά, το μοσχάρι με σάλτσα από μαύρα φασόλια περιείχε και αίμα κοτόπουλου, ενώ ένα μοσχαρίσιο μπιφτέκι μόνο καρδιά και αίμα μόσχου.

Η περίπτωση του κεμπάπ από κρέας σκύλου φέρνει στο μυαλό την υπόθεση μιας άλλης ανατριχιαστικής αποκάλυψης που έγινε πρόσφατα. Στην Ισπανία αυτή τη φορά, όπου χρησιμοποιούνταν πτώματα σκύλων για ζωοτροφές για κατοικίδια!