28.3.13

Φεύγει (επιτέλους) η Μπιρμπίλη από την “βυσματική” θέση που της έδωσε ο ΓΑΠ στον ΟΟΣΑ!

tromaktiko128Αναρτήθηκε από τον/την economikos

Στις 10 Ιουνίου η “κηπουρίνα” του ΓΑΠ Τίνα Μπιρμπίλη φεύγει από την άκρως “βυσματική” θέση που της έδωσε ο ΓΑΠ, και μέχρι σήμερα η πρώην Υπουργός δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο στον Οργανισμό. Μόνο απολάμβανε την προκλητικά άνετη ζωή που της παρείχε ο ελληνικός λαός, αφού αυτός πλήρωνε.


Ο κ. Γεώργιος-Στυλιανός Πρεβελάκης τοποθετείται με κυβερνητική απόφαση στη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Πρεβελάκης θα αντικαταστήσει την κ. Τίνα Μπιρμπίλη από τις 10 Ιουνίου 2013.

Σύντομο βιογραφικό Γ. Πρεβελάκη

Είναι Καθηγητής της Σχολής Γεωγραφίας και Χωροταξίας Πανεπιστημίου Σορβόννης-Paris 1. Πτυχιούχος Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ και σπουδές Πολεοδομίας στο Πανεπιστήμιο Paris VIII. Κάτοχος διδακτορικού και μεταδιδακτορικού διπλώματος Χωροταξίας, Περιφερειακού σχεδιασμού και Πολεοδομίας Πανεπιστημίου Σορβόννης. Έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας, μελετητής σε πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά έργα και επιστημονικός συνεργάτης υπουργείου. Έχει διατελέσει καθηγητής στην Έδρα Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Πανεπιστήμιο Tufts, εντεταλμένος διδασκαλίας στο Ινστιτούτο Περιφερειακής Αναπτύξεως Παντείου Πανεπιστημίου, επισκέπτης Καθηγητής, Σχολή Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, εντεταλμένος διδασκαλίας στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού (Institut d΄études politiques de Paris), ερευνητής στη Σχολή Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, ερευνητής στο London School of Economics και εντεταλμένος διδασκαλίας στη Σχολή Ανατολικών Γλωσσών στο Παρίσι (INALCO). Έχει διατελέσει επίσης Πρόεδρος της ένωσης International Urban Fellows Association (Johns Hopkins University), Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος (Fondation hellénique, Cité universitaire internationale de Paris), Γενικός Επίτροπος της Ελλάδας στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (Παρίσι) και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής και Πολιτισμικής Γεωγραφίας της Διεθνούς Ένωσης Πολιτικών Επιστημών.


ΠΗΓΗ