13.3.13

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/03/2013

Πραγματοποιήθηκε  το έκτακτο συντονιστικό της Πρωτοβουλίας συλλόγων και φορέων για τα πρώην  στρατόπεδα λόγω του προβλήματος  που δημιούργησε ο στρατός  από την Παρασκευή το απόγευμα κλείνοντας το στρατόπεδο Καρατάσιου και μην επιτρέποντας την είσοδο σε κανέναν πολίτη, παρά μόνο αν ζητήσει  άδεια από τις στρατιωτικές υπηρεσίες... Η προσέλευση ήταν μεγάλη και το πρόβλημα συζητήθηκε διεξοδικά. 


"Δεν υπάρχει καμία δικαιοδοσία του στρατού στον χώρο μια και ο χώρος δεν ανήκει στο υπουργείο άμυνας αλλά στο υπουργείο οικονομικών και θα πρέπει να γίνουν όλες οι νομικές ενέργειες ώστε να απομακρυνθεί άμεσα!!!" ήταν η θέση που κυριάρχησε.  Επίσης πολλοί ήταν εκείνοι οι φορείς που ζήτησαν να συνταχθεί και η διοίκηση του Δήμου Παύλου Μελά με την πρωτοβουλία των συλλόγων και φορέων για τα πρώην στρατόπεδα για να είναι κοινή η αντίδραση και ο αγώνας μέχρι της τελικής απόδοσης του χώρου στο Δήμο. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον καθορισμό των άμεσων δράσεων της Πρωτοβουλίας, ξεκινώντας από την παρέμβαση που θα γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά την Τετάρτη 13/03/2013 στις 07:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χ.ΤΣΑΚΙΡΗΣ».
Την Κυριακή 17/03/2013 στις 11:00 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, για να ενημερωθούν οι πολίτες και οι φορείς για τον επερχόμενο κίνδυνο ξεπουλήματός του.
Η παρουσία όλων μας  κρίνεται απαραίτητη.