24.3.13

Τα βλέμματα στραμμένα στις Βρυξέλλες



Στις Βρυξέλλες μεταφέρεται η «μάχη» για το μέλλον της κυπριακής οικονομίας. Στις 7 το απόγευμα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δίνουν κρίσιμο ραντεβού, με μοναδικό θέμα στην ατζέντα το πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου.

Η συνεδρίαση του Εurogroup είχε μεν ανακοινωθεί την Παρασκευή από αρκετές ευρωπαϊκές πηγές αλλά επιβεβαιώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς η διεξαγωγή της εξαρτιόταν από την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της τρόικας και των κυπριακών αρχών.


Πάντως, ο Ευρωπαίος επίτροπος, Όλι Ρεν, με δήλωσή του χθες, έστειλε το μήνυμα ότι υπάρχουν μόνο δύσκολες αποφάσεις για τη Μεγαλόνησο. «Δυστυχώς τα γεγονότα των τελευταίων ημερών οδήγησαν σε μια κατάσταση στην οποία δεν υπάρχουν πλέον ιδανικές λύσεις που να είναι διαθέσιμες», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Σήμερα, υπάρχουν μόνο σκληρές αποφάσεις που έχουν απομείνει. Η στήριξη της Ευρώπης μπορεί να βοηθήσει ώστε να περιοριστεί η οικονομική ζημία και να προστατευθούν οι πιο αδύναμοι από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο».



Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, είναι πολύ σημαντικό να καταλήξουν σε μια συμφωνία διάσωσης της Κυπριακής οικονομίας στην έκτακτη συνεδρίαση. «Η συμφωνία αυτή θα πρέπει να εφαρμοστεί τάχιστα από την Κύπρο και τους εταίρους στην ευρωζώνη», σημείωσε.
real.gr